Det Norske Måltid omtales som landets viktigste matpris, og har siden 2008 årlig kåret de beste mat- og drikkeproduktene i Norge.
Serverer Sigerfjord-produkt på Hurtigruta
Ishavsrøye fra Vesterålen til NM i kokkekunst
Ishavsrøye fra Vesterålen, som er en oppdrettet sjørøye, er en beskyttet tittel, og kan kun produseres i vår region.
Finalistene i sjømatkategoriene:
Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland
Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland
Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, NordlandPorsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane