Etter et innbrudd og tyveri i Fokusgården i natt har Deadline Media blitt frastjålet utstyr til en verdi av flere hundre tusen kroner.

- Vi begynner nå så smått å få oversikt. Det dukker stadig opp litt mindre ting som er tatt, men vi har et kostbart kamera, PCer, Macer. Totalt sett har det som er tatt en verdi på flere hundre tusen kroner, sier Daglig leder i Deadline Media, Stein Inge Pedersen.

Politiet var torsdag morgen i full gang med etterforskning i Fokusgården på Sortland, forøvrig i samme kvartal som politiet selv holder til.

Det har i løpet av natten vært innbrudd ved to bedrifter i gården.

Innbrudd ved to bedrifter i Fokusgården Det har i løpet av natten vært innbrudd i flere kontorlokaler i Fokusgården på Sortland. - Påvirker ikke drifta

Pedersen ser positivt på det som er skjedd, tross tragedien i det.

- Når alt kommer til alt er jeg glad for at det som er tatt er erstattbart. De har ikke forsynt seg av råfilmer, regnskap eller annet som ville vært verre og erstatte og som ville gått ut over den daglige driften, sier Pedersen.

Han understreker at om råfilmer eller materiale med produkter og filmer de jobber med for kunder hadde blitt tatt, ville da hatt backup, men tap av slikt materiale kunne gått ut over pågående produksjoner og jobber.

- Ikke lett omsettelig

Deadline Media har opplevd innbrudd et par ganger før.

- De gangene var det mer mindre utstyr som var lett å omsette for tyvene. Det som skiller seg ut denne gangen er at de har stjålet et stort videokamera som vi bruker til produksjon. Dette er ikke utstyr som er lett å omsette. Derfor overrasker det meg at tyvene har tatt noe slikt. Det er ikke mye logikk i det, sier Pedersen.

- Følelsene rundt et slikt innbrudd?

- Det er selvsagt kjedelig å få den beskjeden, men nå er det lite vi kan gjøre med det, sier han.

Da bedriftens første ansatte kom på jobb i morges, var allerede politiet der og gjorde undersøkelser. Innbruddet ble etter det VOL kjenner til rapportert av andre i bygget.

Politiet hadde torsdag ettermiddag ingen ny informasjon til offentligheten, en jobber med å oppklare saken.