- Det var veldig interessant. Jeg trodde ikke at jazz også kunne være elektronisk, uttrykte en begeistret Dominyka Reikytè til VOL etter konserten.

Hun er elev ved Sortland videregående skole og var på konserten med venningen Edel Tjernstrøm, som også lot seg fascinere av musikken.

- Veldig artig opplevelse. Jeg hadde ingen forventninger og ble veldig overrasket, sier hun.

- Visste ikke hva vi gikk til

Frontfigur i Jazzland Community, Bugge Wesseltoft, var fornøyd etter konserten.

- Vi visste ikke helt hva vi gikk til med tanke på at det var stort aldersspenn i publikum, men det var veldig god respons, sier han.

Når vi ber den erfarne musikeren om å beskrive musikken til bandet, svarer han:

- Vi forsøker å blande elektromusikk med akustisk musikk, der vi inkluderer gitar og vokal. Det er nok den enkleste måten å forklare det på, smiler han.

Hyggelig i nord

Jazzland er for tiden ute på turne, som etter hvert strekker seg langt utenfor fylkesgrensene i Nord-Norge.

- Vi markerer 20-års jubileum og skal blant annet til Belgia. Men nå er vi i Nord-Norge og trvies veldig godt. Det er storslagent her. Dessuten er alle veldig hyggelige, sier Wesseltoft.

Samarbeidsprosjekt

Jazzland Community-besetningen som sto på scenen i Kulturfabrikken besto, foruten Bugge Wesseltoft, av Håkon Kornstad, Jan Bang, Live Maria Roggen, Eivind Aarset og Sanskriti Shresta.

Turneen er et samarbeid mellom Nordnorsk Jazzsenter, Lofoten Jazzklubb,Hisnakul, Sortland Jazz- og viseklubb, Hurtigrutens hus, Ad Lib Jazzklubb og Den kulturelle skolesekken i Nordland.