- Veldig artig opplevelse. Jeg har vokst opp med Sinatra. Å være her i kveld er nesten som å være tilbake på 50-tallet. Gamle minner strømmer på, forteller Ditti Pedersen.

Hun var en av mange beboere som deltok på Frank Sinatra-aften på Lamarktunet torsdag kveld. Kantinen var dekket opp med feststemte beboere som nippet til champagne og forsynte seg med en og annen kannape.

50-tallsstil

Bak i lokalet var det pyntet med New York-kulisser, skåret ut i papp og svartlakkert. I tillegg, for å gjøre atmosfæren enda mer nostalgisk, var de frivillige utkledd i 50-tallsklær. Tungen på vektskålen og som virkelig gjenskapte Frank Sinatra-ånden, var et firemannsorkester som tryllet frem flere av de mest kjente låtene til den verdenskjente sangeren.

Flere lot seg rive med av den tidsriktige musikken og svingte seg godt rundt på dansegulvet. Da kvartetten spilte det som kanskje er Sinatras mest kjente låt, My Way, gikk det et nostalgisk og unisont gisp gjennom rommet.

- Fenomenal musikk

En annen beboer som lot seg begeistre for både opplegg og opplevelse, var Ruth Andreassen. Hun synes at initiativet er storslagent.

- Jeg vokste opp med denne musikken og synes at den er fenomenal. Dette er et godt og flott tiltak. Og så er det ekstra artig at man kan ta seg et glass champagne. Det er jo nesten som blir litt ør i hodet, sier Ruth Andreassen.

Det er Sortland Frivilligsentral, i samarbeid med Aktivitetstilbudet på Lamarktunet, som står bak Sinatra-aftenen. Arrangementet er støttet av den Kulturelle spaserstokken.

- Vil gjøre det ordentlig

Anne-Mari Tobiassen, som leder aktivitetstilbudet ved Lamarktunet, forteller at de har vært opptatt av at arrangementet skulle være solid gjennomført tvers i gjennom.

- Vi ønsker å gjøre det ordentlig og kjøre sikkelig stil med kulisser og pådekning. Vi har lagt sjela i det. Men intensjonen med arrangementet er først og fremst å skape trivsel og glede. Vi ønsker å gi beboerne et innhold i hverdagen, sier Tobiassen.

- Datidens Justin Bieber

De var ikke tvil om at en kveld dedisert til Sinatra, ville fenge beboerne da ideen ble født etter at noen av de ansatte så en dokumenter om musikklegenden.

- Frank Sinatra var ekstremt populær. Han var datidens Justin Bieber. Alle beboerne har et forhold til musikken hans, sier aktivitør Rita Heggelund.

Fornøyd er også Marianne Strand ved Frivilligsentralen.