Over hundre gamere er i helga samlet i Samfunnssalen på Sortland for SortLAN. Arrangementet har vært en knallsuksess de to første dagene.

Eirik Mårstad er med i arrangørgruppen som heter LoveLan-Gruppen. De arrangerer årlig det store LoveLanet på Melbu, men nå er det et litt mindre LAN. Men det lille ble med ett større i løpet av de siste par dagene før det hele ble sparket igang.

- Vi la ut 66 billetter på torsdag og i løpet av kort tid var alt utsolgt. Vi la ut ytterligere billetter på fredag og også de forsvant. Dermed satte vi inn flere bord slik at vi fikk inn flere. Dermed er vi totalt over 100 stykker her, forteller han.

LAN står for Local Area Network og et LAN er noe som har vært populært i flere år. Her samles gamere og data-entusiaster for å spille mot hverandre lokalt, men også med andre over hele verden.

Kameraoperatører under verdens nest største datatreff Guttegjeng fra Vesterålen har reist landet på tvers for å delta på datatreffet The Gathering som kameraoperatører. - Sosialt

En rundt rundt i lokalet i Samfunnssalen er en reise i lys, duppeditter og masse tekniske herligheter. og mengder av energidrikke.

Aron Skaret og Sebastian Aanstad hadde en liten pause fra spillingen da vi var innom. De hevder det er sosialt å sitte foran hver sin skjerm helga gjennom.

- Det er jo sosialt. Vi gjør jo ting sammen og er med venner. Det er veldig sosialt, sier Skaret.

- Hvorfor er det så gøy med LAN?

- Det er artig å spille da. Jeg spiller ikke like mye som før, men det er artig å samles, sier Skaret.

Men blir det noe søvn?

- Ja, vi sitter og spiller til vi blir trøtte, så går vi å legger oss, sier han.

Helg i halvmørke Tett på 100 personer bruker tiden sin på HålogaLAN i Harstadhallen denne helga. Folk fra LoveLAN på Sortland har også tatt turen for å være med og arrangere LAN-et. Crew

Mårstad i arrangørcrewet mener også deltakerne er flinke til å ta det litt mer med ro.

- Det er ikke spilling døgnet rundt. Folk er flinke til å gå å legge seg når det blir trøtte, sier han.

Og SortLAN er mer enn bare gaming.

- Vi prøver å aktivere folk litt også med å ha litt konkurranser utenfor det å spille. Vi har hatt karaoke, vi har konkurranser om hvem som klarer å stappe flest mulig Marie-kjeks i munnen og flere andre ting. Det er viktig å få folk litt opp av stolen også, sier han.

LANet varer frem til søndag formiddag.