- Det er to år siden sist vi hadde Klassens konsert, så vi ser frem til en ny runde, sier samspillærer Rasmus Johansen.

Sammen med Håkon Kristiansen, Knut Lamvik, Leif Egil Barth og Jannice Sara Hansen, har han læreransvar i forbindelse med Klassens konsert, som finner sted i Møysalen i Kulturfabrikken mandag om en uke.

Les også: Inviterer til musikkfest

En konsert per klasse

Konseptet Klassens konsert går ut på at hvert av klassetrinnene holder en konsert på tjue minutter som blir samlet i en times bolk. Elevene står selv fritt til å velge repertoar.

- De bestemmer selv hva de ønsker å fremføre. Vi lærere gir gode råd og hjelper til med å legge til rette, forteller musikklærer Håkon Kristiansen.

- Får vist seg frem

Både Johansen og Kristiansen understreker at Klassens konsert har betydelig verdi for både det sosiale og ikke minst musikalske miljøet på skolen.

- Mange opplever det som positivt å jobbe frem mot en såpass stor konsert som skal fremføres i selve Møysalen i Kulturfabrikken, sier Johansen.

- Og så er det en fin mulighet for elevene å vise seg frem. Samtidig ser de og vurderer hverandres prestasjoner og får på den måten sett hvor landet ligger, sier Kristiansen.

Mye kveldsøving

Øvingen frem mot konserten startet i august. Inneværende uke blir dermed siste innspurt.

- Siden skolestart har øving frem mot konserten vært fast på timeplanen en gang i uka. I tillegg har det blitt mye ettermiddag og kveldsøving. Det var til og med elever som øvde i høstferien, sier Johansen.