Den TV2-sendte dramaserien «Okkupert», som gikk på norske skjermer i fjor, og var historiens dyreste norske dramaserie for tv med et budsjett på 90 millioner kroner.

Serien var basert på en idé av den ikke ukjente krimforfatteren Jo Nesbø, og tv-seerne ble vitne til at Norge ble okkupert av Russland, på oppdrag fra EU.

Filmer bakgrunner

Nå er teamet bak i gang med produksjonen av andre sesong. Til den har de hyret inn hjelp fra produksjonsselskapet Deadline Media på Sortland, for å spille inn scener på Kystvakta.

- Vi har fått i oppdrag å lage såkalte «plates», som skal brukes i produksjonen, forteller daglig leder Stein Inge Pedersen.

Han forklarer at det er snakk om bakgrunner som skal brukes i greenscreen-innspillinger.

- Skuespillerne blir filmet i studio i Oslo, og plasseres på Sortland med de bakgrunnene vi har laget, sier Pedersen.

Oversiktsbilder

Tirsdag har han og kameramann Thomas Lind fra Myre vært på Kystvakta for å gjøre opptak. Oppdraget har vært oversiktsbilder av basen og kystvaktskip.

- Jeg vet veldig lite om hva som skal skje i serien, og har ikke fått vite hva som står i manus. Men det er tydelig at Kystvakta blir involvert, uten at jeg vet hvordan, sier Pedersen.

I andre sesong av «Okkupert» skal okkupasjonen av Norge befestes ytterligere, skrives det på Norsk filminstitutts hjemmesider. Produksjonen har denne gang et budsjett på 75 millioner kroner. Pedersen synes det er stas å bidra til en så stor produksjon.

- Det er kult å være med på, og veldig artig at de tenker på oss i en slik sammenheng. Også er det artig om Sortland kan settes på kartet, sier Pedersen.