Heller ikke Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo liker øksnespolitiker John Danielsens (Sp) utspill om Vesterålskraft på VOL onsdag. Hun mener kravet om at flere arbeidsplasser legges til Øksnes og Bø er innblanding i styrets arbeid.

- Det sitter representanter fra alle eierne i styret, og jeg har stor tillit til det arbeidet de gjør.

Tre eiere med tre meninger

Hun er enig i at det er viktig at de tre eierkommunene nå må samle seg og komme frem til en felles eiermelding.

- Per i dag har vi i realiteten tre ulike eiermeldinger, og jeg skjønner godt at Vesterålskraft synes det er utfordrende å forholde seg til. Vi kan ikke fortsette å ha tre eiere med tre ulike meninger.

Bjørkmo mener Danielsens uttalelser skaper unødvendig oppstyr i prosessen som de nå skal inn i, hvor eierforsamlinga skal møtes og komme frem til et felles forslag, før det skal opp til vurdering i alle tre kommunestyrer.

Kan ikke detaljstyre

- Øksnes og Bø har lenge ytret ønsker om flere arbeidsplasser. Bør de ikke få det?

- Jeg har fortståelse for at de vil ha det, og regner med at styret i Vesterålskraft hører på det som blir sagt. Ledelsen og styret i Vesterålskraft har ansvar for å styre etter den eiermeldinga som blir gitt, men vi som eiere kan ikke gå inn å detaljstyre hvordan selskapet skal drives og hvor arbeidsplassene skal ligge. Det som er viktig er at selskapet leverer gode tjenester til innbyggerne, og at de driver godt. Jo bedre selskapet går, jo mer kan eierkommunene ta i utbytte, mener Bjørkmo.

Hun har stor tro på at eierkommunene skal komme til enighet.

- Vi skal klare å finne en ordlyd alle kan bli enige om. Men å detaljstyre hvor arbeidsplasser skal ligge, er ikke opp til eierne å gjøre, sier hun.