- Bli med og fyll Galleri Ariblå med en hel pepperkakeby, heter det i ei oppfordring fra Sortland kunstforening, Sortland bibliotek og teknisk etat i kommunen. De har startet egen Facebokk-gruppe om arrangementet.- For å skape den skikkelig gode julesteminga er det viktig med tradisjoner, og noen ganger må vi også lage noen nye. Vi ønsker å starte en ny tradisjon med årlig pepperkakeby her på Kulturfabrikken. Dette er et flott samarbeidsprosjekt hvor hvert lite bidrag tilsammen fører til et stort, spiselig og vakkert jueleventyr. Samtidig er det fantastisk fordi det åpner for samarbeid mellom barn, voksne, eldre, skoleklasser, barnehager og naboer, og selvfølgelig er alle fra Vesterålen velkommen til å bli med, heter det i fra initiativtakerne.

Alene eller med flere

Og du kan levere enten et soloprosjekt, med barnehagen, skoleklassen, vennegjengen, bedriften, laget, koret, orkesteret, foreningen, bestemor, naboen, lillebror eller hele familien – alle kan bli med og lage pepperkakebyen, fortelles det.- Hva dere vil lage bestemmer dere selv – alt fra kirke til utedo vil få plass i pepperkakebyen. Eller kanskje du vil lage en sjark? Fyll gjerne pepperkakebyen med både folk og fe. Byen vil være mulig å se i 360 grader, så husk på å pynte alle sider.

Frem til 17. desember

Innlevering av byggverk til pepperkakebyens offisielle åpning skjer hos Sortland bibliotek fra mandag 21. november til og med torsdag 24. november i bibliotekets åpningstid. Men for deg som ikke når å bake før dette skal byen vokse fram til 17. desember.Høytidelig åpning av pepperkakebyen blir lørdag 26. november som del av aktivitetene på Kulturfabrikken før julegrantenningen på torget.