Sortland IL ble i år seriemester i sin avdeling i 3. divisjon, men i denne overgangssesongen rykket ingen lag opp.

Dermed skal laget også neste år spille i 3. divisjon, som kalles Regionsligaen og får seks avdelinger.

Lørdag ble det klart at Sortland havner i avdeling 6, der de blant annet møter Mjølner, Harstad og fem lag fra Akershus.

Les også: – Vi foretrekker å spille på Østlandet fremfor i Trøndelag

Slipper Helgeland

Sortland slipper de lange bussturene til Junkeren i Bodø, Mo og Mosjøen, siden disse tre lagene fra Nordland Fotballkrets spiller sammen med lagene fra Trøndelag.

I Sortlands avdeling stiller ni lag fra Hålogaland, Troms og Finnmark, og fem lag fra Akershus.

– Kanonartig

SIL-trener Steve Edvardsen var storfornøyd da han leste om oppsettet på VOL.

– Dette ser kanonartig ut og er kjempepositivt for oss som klubb og lag. Oppsettet er bedre enn vi kunne forestilt oss, der de har samlet flesteparten av de nordnorske lagene, men samtidig at vi slipper lagene på Helgeland og i Salten, som skal til Trøndelag. LSK 2 og Skjetten er veldig nært Gardermoen, så økonomisk sett er dette noe av det beste vi kunne fått, sier Edvardsen.

– Det blir steike artig å få møte andrelagene til Tromsø og Lillestrøm. Vi burde være bedre enn de fleste her oppe i nord, også vet vi at 4-5 av lagene sørpå har tilgang til veldig gode spillere, legger han til.

Treneren vil også gi honnør til forbundet.

– Endelig ser det ut til at de tenker på klubbene og tar hensyn til reisevei og det som er det økonomisk beste for klubbene. Det er det ikke alltid de gjør.

– Blir tøft

Også spillerne er glad for oppsettet.

– Jeg er fornøyd. Det blir noen lag fra Nord-Norge og noen fra Oslo-området. Det hadde blitt mye reising uansett, men det er enkelt å fly fra Evenes til Gardermoen, så det er et bra oppsett, sier Sindre Thunestvedt.

– Hvilket lag gleder du deg mest til å møte?

– Det blir artig å møte Mjølner igjen, siden jeg har spilt der. Ellers blir det stort sett bare gode lag i denne avdelingen, så det skal bli tøft, men vi gleder oss.

Foretrakk Østlandet

Nestleder Håvard Hamansen Wallstad i Sortland IL sa tidligere i uka til VOL at SIL foretrekker å havne i en avdeling med østlandslag.

– Vi har tidligere ytret ønske om at når vi skal spille mot lag utenfor Nord-Norge, er ønsket at samtlige klubber i Hålogaland havner i avdeling med lag fra Østlandet i stedet for Trøndelag. Det har utelukkende med reisekostnader å gjøre. Det er dyrt å fly til Trøndelag fordi det krever mellomlanding i Bodø eller Oslo. Sånn sett høres forslaget fra divisjonsforeningen greit ut for oss, sa han før oppsettet ble endelig klart.

Fire rykker ned

Blant de 14 lagene blir det en hard kamp mot nedrykk.

– Fire lag rykker ned, mens ett rykker opp i hver avdeling i 3. divisjon, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VOL.

Forbundet sier de har forsøkt å begrense reisebelastningen mest mulig.

– Det var likevel ikke til å unngå at noen klubber får noen lengre reiser. Andre viktige kriterier for oss er en jevn fordeling av 2. og 3. lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. Vi ønsker også å legge til rette for flest mulige. Geografi, lokale forhold og individuelle behov går ikke alltid opp, men vi har hatt en god dialog med Divisjonsforeningen og håper klubbene er totalt sett er fornøyd, sier Fisketjønn til fotball.no.

Dette er lagene Sortland møter i avdeling 6:

  • Alta 2

  • Tromsø 2

  • Fløya

  • Harstad

  • Salangen

  • Senja

  • Skjervøy

  • Mjølner

  • Skjetten

  • Skedsmo

  • Lørenskog

  • Lillestrøm 2

  • Funnefoss/Vormsund

De fem andre avdelingene

Regionsligaen avdeling 1:

Odd 3Ørn-HortenStrømsgodset 2MossKråkerøyKvik HaldenSprint-JeløyDrøbak-FrognVestfossenUllernOppsalØstsidenSarpsborg 08 2Holmen

Regionsligaen avdeling 2:

Gjøvik-LynRaufoss 2LillehammerValdresRedalenFlisaEidsvold TurnTynsetFriggReadyLynKorsvollLokomotiv OsloStabæk 2

Regionsligaen avdeling 3:

SolaViking 2Staal JørpelandBroddLuraMadlaBryne 2Sandnes Ulf 2FK TønsbergHalsenPorsExpressFløyStart 2

Regionsligaen avdeling 4:

HerdAalesund 2SpjelkavikBrattvågFørdeFjøraLyseklosterOsFyllingsdalenBrann 2SotraVareggStordFK Haugesund 2

Regionsligaen avdeling 5:

Stjørdals-BlinkSteinkjerSverresborgVerdalRosenborg 2TillerbyenStrindheimKolstadOrklaMoJunkerenMosjøenMolde 2Træff