Lørdag kveld kommer rundt 500 festpyntede konsert- og julebordgjester til Blåbyhallen.

Rundt 100 personer er i tillegg i sving for å få festen i stand.

– Det er mye å holde styr på, men alt har gått fint hittil. Jeg tror de som kommer hit i kveld, får seg en stor overraskelse og en veldig fin kveld, sier sjef Stein Inge Pedersen i Deadline Event, som arrangerer storfesten.

– Mange gjester bekymrer seg kanskje for den fryktede blåbyhallkulda?

– Neida, det trenger de ikke. Vi har stilt temperaturen inn på 23 grader, så det blir godt og varmt, lover han.

Les også: Kunstgress og heiarop skal erstattes av julemusikk og finstas

«Winter wonderland»

Kristel Dyrø har jobbet i hele høst med dekorasjonene til festkvelden, som har endt opp med at idrettshallen er forhandlet til en storslått julestorstue.

– Tanken var å skape et «winter wonderland», som samtidig har et hyggelig og varmt preg. Jeg synes det har blitt fint, sier Dyrø.

– Det har blitt helt fantastisk, mener kollega Caroline Meier.

Les også: Advarer mot julebordspromille

Halvt tonn mat

Og de enorme langbordene er ferdig dekket til  den fireretters middagen.

– Jeg har beregnet 1,1 kilo mat per person og har laget cirka et halvt tonn mat, sier kokk Halvar Ellingsen, som er ansvarlig for maten på julebordet.

Lover bra lyd

Det er Eldar Vågan, Venke Knutson, Lasse Uppman, Anniken Høve og Sortland barnekor som skal opptre på kveldens konsert. De brukte ettermiddagen til å teste lyden i det store idrettshallen.

– Vi har klart å skape god lyd, sier Stein Inge Pedersen.

Se bilder fra forberedelsene til festen i bildegalleriet øverst i artikkelen.