I følgende områder/veier skal det foretas utbedringer på gatelys i henhold til denne vedlikeholdslisten:

Snorres vei, Hålogalandsveien, Buveien, Karles vei, Natlandsveien, Mellomveien, Skolegata (øvre del), Åsveien, Søndre Frydenlund, Øvre- og Nedre Selnesvei, Hangstadveien, Riseveien, Fv 820 (Bygd) og Fv 885 (fra kryss Blåheiveien til Kvasnesbukta).

I hovedsak dreier utbedringene seg om bytte av mørke pærer, og utbedringene antas å være avsluttet innen midten av desember, melder Sortland kommune.

Håper på Holmstad-lys

Ved kontroll av gatelysanleggene kan det bli påvist andre feil som enten kan utbedres innenfor gjeldende budsjett eller ha et slikt omfang at utbedringer ikke kan tas inneværende år på grunn av kostnader, melder kommunen.

I Kjøpmannsgatas nordre del gjennomføres det feilsøk for å finne årsak til at denne delen er mørk. Her er det montert nytt gatelys i krysset til Strandgata.

Tidligere i høst er det foretatt utskifting av alle pærer i Arons vei.

Videre er det gjennomført en større utbedring i Øvermarka, som har vært uten gatelys over en lang periode, kommende utbedringer etter pålegg fra det lokale El-tilsynet (blant annet Roksøy) og utskifting av nedkjørt gatelysstolpe i Vesterveien.

Kommunen tar sikte på at nye gatelys i Holmstad boligfelt skal være satt i drift innen utgangen av året.

Les også: Vil øke eiendomsskatten, utrede ny idrettshall og midlertidig frede Holmstad skole

Sjøgata mangler lys

I Sjøgata er 15-20 armatur uten lys. Dette skyldes hovedsakelig mørke pærer, men kostnader med utskifting av disse gjør at dette må tas neste år. I tillegg er ett gatelys sannsynligvis påkjørt og ødelagt i november, samt to gatelys tidligere år. Disse tre gatelysene blir foreløpig ikke erstattet grunnet kostnader.

Det har tidligere dette år blitt gjennomført utbedringer på gatelys en rekke steder i kommunen. Det nevnes her blant annet Møllenbakkveien, Frøskeland, Brenna, Eidsfjordveien, Fv 82 (Kringelen), Østre Godfjord, GSV Lamark skole – Prestelva, Solhøgda, GSV Maurnes skole, Hognfjordveien, Stamnes og Eidbuktveien.

Les også: – Kjedene trenger et «spark i ræva»

– Meld fra om mangler

Sortland kommune ber om at grunneiere fjerner vegetasjon og liknende på egen eiendom som kan skape problemer for ledningsnett, stolper eller armatur, eller som hindrer effektiv belysning og dermed bidrar til redusert trafikksikkerhet.

Videre ber Sortland kommune innbyggerne fortsatt melde feil på gatelys.

– Selv om ikke alle feil kan utbedres innen en viss tid, er det viktig at kommunen har oversikt over mangler på gatelys i vår prioritering av tiltak og i forhold til gjeldende budsjett.