Den kulturelle skolesekken har gitt Figurteatret i Nordland oppdraget med å sende forestillingen «Table Manners» ut på turné.

Det har resultert i 24 forestillinger i fylket utover vinteren, fordelt på 20 skoler og 1.700 elever.

Forestillingen på Sortland søndag ettermiddag var imidlertid åpen for alle teaterinteresserte.

Håpløshet

«En ensom mann åpner dagens ferske avis, og ut velter alle verdens plager. Sorg, krig, mennesker på flukt, fattigdom og kriminalitet kaster seg over vår antihelt og jakten er i gang. Kan han redde dagen eller kun forbli en passiv observatør?»

Slik presenteres stykke selv av Figurteateret i Nordland, som i samarbeid med NITWIT har satt opp forestillingen «Table Manners».

Den svarte komedien handler om den håpløse tilstanden mange synes verden befinner seg i dag – og følger en noe forvirret mann som må kjempe med dagens nyheter.

Absurd og aktuelt

NITWIT er teaterkompaniet til den nederlandske soloartisten Rutger Buiters, som selv har skrevet det absurde og aktuelle stykket.

Med imponerende kreative, tekniske rekvisitter og ved flere anledninger bruk av småheftige flammer, ledsaget av presis behandling av musikk og lydeffekter fra lydmannen, gjennomførte Buiters en actionfylt og energisk enmannsforestilling søndag ettermiddag.

Nesten fullt

Med teaterelever fra kulturskolen og borgerlige konfirmanter invitert til forestillingen var det en uvanlig godt besøkt figurteateroppsetning i Blåboksen søndag ettermiddag. Nesten ingen stoler stod tomme.

Og ungdommene og de andre fulgte stort sett spent og nøye med på forestillingen, selv om det ikke ble sagt et eneste ord fra scenen.