Søndag formiddag omtalte VOL hærverk på en bil som hadde stått parkert på Sortland. Dette var altså bilen til Sebastian Nilsen fra Sortland.

20-åringens bil sto parkert med hans mamma på Sortland. Søndag morgen fikk han en telefon fra mora om at bilen hans var knust.

Han dro så til Sortland for å se på skadene selv. Det som møtte han var en bil som var ramponert.

- Jeg ble egentlig helt sjokka. Den så ikke ut i det hele tatt. Det sto en hammer gjennom frontruta, sideruta var knust, det ene speilet var knust, to dekk punktert. I tillegg var det slått hull i ene døra med hammeren, CD-spilleren var knust og macen jeg hadde i bilen er også borte, forteller Nilsen.

Nilsen forteller videre at slik han så det så hadde de eller den som har gjort ugjerningen forsøkt å stjele cd-spilleren, men ikke lyktes med dette.

- Det kan da se ut som de har knust den da de ikke fikk til å stjele den, sier Nilsen.

Da Nilsen hadde tatt skadene i øyesyn ringte han politiet. De kom og sikret spor blant annet fra hammeren som hadde blitt brukt under hærverket.

Hærverk på bil i Sortland En bil har fått skader etter hærverk. - Spesiell bil

Nilsen har hatt bilen i sju måneder. Bilentusiasten er naturlig nok ikke blid for det som er skjedd.

- Det er en rimelig spesiell bil. Både tidligere eier og jeg har brukt mye tid og penger på den. Det er en bil som er ekstremt senka og som tiltrekker seg en god del oppmerksomhet når jeg kjører med den. Det gjør at dette er ekstra surt, sier han.

Bilen sto på parkert på Sortland blant annet fordi Nilsen sjelden kjører den på vinterstid på grunn av senkingen og at han gjerne vil ta vare på bilen.

Kostbart

Nøyaktig hvor mye kostnad skadene vil utgjøre er han usikker på. Mest sannsynlig må han betale av egen lomme.

- Dette er jo skader som forsikringsselskapet betegner som hærverk. Det må man ha full kasko for å få dekka og jeg er derfor usikker om jeg får noe dekket av forsikringen. Det må jeg avvente å se.

Søndag gikk han ut med lovnad om dusør til folk som hadde tips i saka.

- Jeg håper jo at noen vet noe og at de kan komme med noen tips. De som har gjort dette her skal få lov å betale for seg, sier han.

- Har du tenkt noe på om dette er gjort helt tilfeldig eller om det er tilsiktet mot deg?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på, jeg aner ikke, sier han.

Politiet har nå opprettet sak på forholdet og vil etterforske saken.