- Vesterålsspillet har vært en stor suksess. Det er solgt spill for 625.000 kroner, forteller daglig leder i Lofoten Brettspill, Paul Klausen.

Klausen er også en av hovedarkitektene bak spillet, som er skodd over samme lest som Lofotspillet.

- Det er akkurat samme konseptet, men med lokalt tilpasset innhold.  Siden Lofotspillet ble en såpass stor suksess, tenkte vi at det måtte være mulig å lage et spill tuftet på Vesterålen også, forteller han.

-God dugnadsånd

Vesterålsspillet har siden november i fjor blitt solgt av rundt 20 idrettslag i regionen.

- Idrettslagene i Nord-Norge har innarbeidet en veldig god dugnadsånd, noe vi har sett i forbindelse med salget av spillet. Lenger sør er det vanligere er foreldre kjøpes fri for å bidra til idrettslaget. I Nord, og i Vesterålen, er man mer opptatt av å holde kontingenten nede og heller legge ned en god dugnadsinnsats. Og når de får med et artig produkt på kjøpet, er selvsagt det viktig også. Det er en av hovedårsakene til at Vesterålsspillet har solgt såpass bra, understreker Klausen.

Gode tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene på spillet har også vært svært gode, ifølge salgslederen.

- Det meldes om spillet har skapt mye engasjement og fører til diskusjoner og til og med krangling. At folk tar av når de spiller, er bare artig, sier han.

Opplaget for Vesterålsspillet var på 4.000 spill. Det betyr at det fortsatt er knappe 1.5000 spill igjen. Når disse er utsolgt, blir det ikke laget flere.

- Det bør være en fin mulighet for folk som ikke har sikret seg spillet til å oppsøke sitt lokale idrettslag slik at de får sikret seg et eksemplar, sier Klausen.

Formidabel jobb

Ingen idrettslag i Vesterålen har solgt så mange versjoner av Vesterålsspillet som Vesterålen taekwondoklubb. Leder Kjell Arne Finnesen er fornøyd med salget.

- Interessen har vært veldig god fra første stund. Medlemmene har gjort en formidabel jobb for å støtte opp. Alle har stått på, både foreldre og unger. De pleier å være helt enestående når vi kaller sammen til dugnader, men det er kanskje for at vi nesten ikke har noen. Vi prøver for alt vi kan å unngå dugnad men dette var en så god sak og et godt produkt at vi gikk for det. Lofoten Brettspill var så fornøyd med salget at vi har nå fått ei ladning til med spill. Det er snart påske tid og da pleier spillene å kom frem, forklarer Finnesen.

- Kjærkomne penger

Han forteller videre at salget av spillet har gitt kjærkomne penger til klubbkassa. Det har blant annet ført til kjærkomne investeringer.

- Siden jul har vi investert i klubbutstyr til flere titalls tusen som igjen kommer medlemmene til gode. Vi har også arrangert ungdomskveld for medlemmene med pengene vi har fått inn, presiserer Kjell Arne Finnesen.