NOSO Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar for å fremføre Vivaldis årstider.

NOSO Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar for å fremføre Vivaldis årstider.

Stjernelag til Sortland med Vivaldis årstider

Nordnorsk opera- og symfoniorkester og forfatter Erik Fosnes Hansen kommer til Kulturfabrikken for å fremføre Vivaldis årstider.
Forfatter Erik Fosnes Hansen har gjendiktet Vivaldis sonetter om årstidene, og fremfører dem sammen med NOSO på Sortland 17. februar. (Foto: Pressefoto)

Forfatter Erik Fosnes Hansen har gjendiktet Vivaldis sonetter om årstidene, og fremfører dem sammen med NOSO på Sortland 17. februar. Foto: Pressefoto

Når Nordnorsk opera- og symfoniorkester (NOSO) Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar, er det med et stjernelag musikere – men også med en av landets mest kjente forfattere.

Det er "De fire årstidene" av Vivaldi som skal fremføres, noe som har vært gjort med stor suksess i Tromsø og Bodø.

– Vivaldis Årstidene er kjent og kjær for alle som liker klassisk musikk. I tillegg til musikken forfattet også Vivaldi fire sonetter, altså tekster, en til hver årstid. Med seg på laget har Nordnorsk opera- og symfoniorkester fått forfatter Erik Fosnes Hansen. Han har gjendiktet disse sonettene, spunnet videre på dem og leser dem høyt i løpet av konserten, forteller produsent i Kulturfabrikken, Sigrun Tara Øverland i en pressemelding.

Kulturfabrikken vier store deler av denne fredagens program til Fosnes Hansen og NOSO.

På Dagskift-arrangementet vises filmen Løvekvinnen, som er basert på Fosnes Hansens roman med samme navn. Senere blir det bokbad med forfatteren, ledet av sortlending Marthe Hov Jacobsen, som tidligere har jobbet i bokbransjen i mange år, før Nordnorsk opera- og symfoniorkester og forfatteren går på scenen i Møysalen for å fremføre konserten “Vivaldis årstider i tekst og tone”.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Sortland

– Seier for Sortland uansett

Sortland-leder Tommy Dalheim slår fast at Sortland vinner uansett hva som skjer i kampen (se video).

Kvinnen bak en av tidenes sommerhiter skal spille på Byfesten i Sortland

Katrina Leskanich fra bandet Katarina and the Waves blir hovedattraksjonen under avslutningsdagen på Byfesten på Sortland. Med seg på scnene får hun et spesialband fra Vesterålen.

Dyrebonanza på landbruksskolen

Barnas dag på Kleiva: Kosing med dyr, hest og vogn, klatring og traktorer. Landbruksskolen byr på en dag med aktiviteter.

Marius Jørgensen fortsatt usikker før kampen mot Bodø/Glimt

Sortlands lagkaptein Marius Jørgensen har vært mye plaget med knærne så langt i sesongen. Han håper å kunne stille til start mot glimt, men er ikke sikkert.