NOSO Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar for å fremføre Vivaldis årstider.

NOSO Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar for å fremføre Vivaldis årstider.

Stjernelag til Sortland med Vivaldis årstider

Nordnorsk opera- og symfoniorkester og forfatter Erik Fosnes Hansen kommer til Kulturfabrikken for å fremføre Vivaldis årstider.
Forfatter Erik Fosnes Hansen har gjendiktet Vivaldis sonetter om årstidene, og fremfører dem sammen med NOSO på Sortland 17. februar. (Foto: Pressefoto)

Forfatter Erik Fosnes Hansen har gjendiktet Vivaldis sonetter om årstidene, og fremfører dem sammen med NOSO på Sortland 17. februar. Foto: Pressefoto

Når Nordnorsk opera- og symfoniorkester (NOSO) Kammerorkesteret kommer til Sortland og Kulturfabrikken fredag 17. februar, er det med et stjernelag musikere – men også med en av landets mest kjente forfattere.

Det er "De fire årstidene" av Vivaldi som skal fremføres, noe som har vært gjort med stor suksess i Tromsø og Bodø.

– Vivaldis Årstidene er kjent og kjær for alle som liker klassisk musikk. I tillegg til musikken forfattet også Vivaldi fire sonetter, altså tekster, en til hver årstid. Med seg på laget har Nordnorsk opera- og symfoniorkester fått forfatter Erik Fosnes Hansen. Han har gjendiktet disse sonettene, spunnet videre på dem og leser dem høyt i løpet av konserten, forteller produsent i Kulturfabrikken, Sigrun Tara Øverland i en pressemelding.

Kulturfabrikken vier store deler av denne fredagens program til Fosnes Hansen og NOSO.

På Dagskift-arrangementet vises filmen Løvekvinnen, som er basert på Fosnes Hansens roman med samme navn. Senere blir det bokbad med forfatteren, ledet av sortlending Marthe Hov Jacobsen, som tidligere har jobbet i bokbransjen i mange år, før Nordnorsk opera- og symfoniorkester og forfatteren går på scenen i Møysalen for å fremføre konserten “Vivaldis årstider i tekst og tone”.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Sortland

Markerte byggestarten i Ånstadblåheia

En rekke representanter fra Fortum, Nordkraft, Vesterålskraft og Olje- og energidepartementet var tirsdag samlet for å markere åpninga av arbeidet med vindpark i Ånstadblåheia.

- Vindmøllene dekker 7.400 husstander. Det sier noe om viktigheten

Det sier statssekretær i olje- og energidepartementet, Kjell Børge Freiberg til VOL, kort tid før han skal åpne arbeidet for vindmølleparken i Ånstadblåheia.

Full uttelling på Ankenes skifestival:

Karstein og Andreas tok to gull hver

Sortland Alpinklubb markerte seg på Ankenes skifestival.

Vant Langøyløpet etter spurtoppgjør

Langøyløpet gikk søndag av stabelen i skikkelig ruskevær. Melbuværingene taklet forholdene best.

Økte omsetninga med 30 prosent

I 2016 opplevde Blå bardrift en rekordomsetning med 30 prosent økning sammenlignet med året før. Vil oppgangen fortsette inn i 2017?