I januar la arkitektkontoret Narud Stokke Wiig frem tegningene i det såkalte Kjempenhøy-prosjektet. Torsdag 23. februar skal reguleringsplanen behandles i formannskapet.

I den forbindelse har administrasjonen lagt inn en innstilling om at planene legges ut på høring og offentlig ettersyn, men med seks endringsforslag.

  • Det skal settes av to handicapparkeringer så nært heis som mulig.

  • Eventuelle utbyggingstrinn og mellomløsninger i planen skal også forekomme.

  • Før det gis midlertidig brukstillatelse skal det foreligge godkjent utslippstillatelse for sanitærtavløpsvann og anlegg være opparbeidet i tråd med ny kommunal plan for avløp.

  • I anleggsperioden skal det etableres tretunnel eller annen fysisk adskillelse mellom gangtrafikk og biltrafikk i Kjempenhøy(veien),på nordsiden av veien,mellom Fv.82 og Strandgata. Eventuelt kan anleggstrafikk forbys i rushtidene.

  • Utbyggingsavtalen skal være underskrevetav utbygger før avtalen tas opp til behandling i kommunestyret. Fremforhandlet avtale skal behandles av kommunestyret i samme møte som når reguleringsplanen blir vedtatt.

  • Utbyggingsavtale skal senest være inngått før det gisramme-og/eller igangsettingstillatelse for tiltak etter pbl. § 20-1 innenforplanområdet.

Les kommunens sakspapirer her.

Store planer

Det var i 2014 Ulv-Eirik Steinsvik lanserte prosjektet som er tre bygninger som skal romme 80 boenheter i det som nå er havet nedenfor Kiwi.

Et revidert planforslag ble levert Sortland kommune 16. januar i år.

I planbeskrivelsen fra Narud Stokke Wiig kommer det frem at området reguleres med sikte på å tilrettelegge for leilighetsbygg med inntil sju etasjer. Endringer i forhold til eksisterende reguleringsplan vil være bygghøyde og endring av et område i sjøen.

Antallet leiligheter er også oppgradert fra 2014. Nå skal det bli cirka 94 leiligheter.