Drømmestipendet består av 100 stipend à 10.000 kroner - til sammen én million kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Hver kommune kan nominere én person eller én gruppe innen hver av følgende kategorier: Dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus, teater og «annet».

Ung

Pelle Bjørkheim Winsjansen, 14, er nominert som kandidat fra Sortland innen musikk. Han har spilt cello i åtte år, og drømmer om å leve av musikk.

På Drømmestipendiet presenterer han seg selv slik:

-Jeg vokste opp i en musikalsk familie, og helt siden jeg var liten og satt og ristet med en rangle på teppet mitt har det vært musikk i livet mitt.  I løpet av de åtte årene som jeg har spilt cello har jeg vært med to ganger i valdres sommersymfoni, en gang med i Absolutt cello og spilt i flere forskjellige store symfoniorkester. Høydepunktet i min forholdsvis korte, men innholdsrike musikerkarriere var når jeg spilte som solist med Allegro Appassionato, og med Lofoten og Vesterålen symfoniorkester i ryggen.  Drømmen min er å kunne glede andre mennesker med musikk. Jeg tror at musikk utført på en korrekt måte kan glede så utrolig mange mennesker på en flott måte. Jeg ønsker også å utvikle meg videre innen klassisk musikk og få enda større forståelse av musikkens form og budskap.

Dersom han vinner stipendet sier Winsjansen at han skal bruke stipendet til å gå på sommerkurs for cellospillere.