I helga spilles siste runde i eliteserien i futsal. Sjarmtrollan fra Tromsø ble seriemestere sist helg, men det knytter seg spenning til de to neste medaljeplassene.

For Vesterålens del handler helga om å sikre andreplassen. Med 4-3-seier og tre poeng mot Vegakameratene lørdag formiddag er de på god vei.

Litt vel spennnede

Vesterålen ledet 2-0 til pause og hadde stålkontroll på kampen. I andre omgang holdt gutta på å rote det til for seg selv. En 4-1-ledelse ble redusert til 4-3 med noen enkle mål fra Vegakameratene – det siste 30 sekunder før slutt.

– Kampen ble egentlig litt mer spennnede enn vi hadde tenkt, sier lagleder Tobias Vibe etter kampen. Han fulgte kampen på nett, og reiser sørover i morgen for å være med når laget spiller sesongens siste kamp.

– I første omgang var vi bunnsolid. Vi spilte med gode valg, var kyniske, samtidig som vi tok overgangene. Det defensive arbeidet var helstøpt. Men så gjør vi en god del bytter, og det bli en del lugging i flyten og spillet. Målene vi slipper inn er egentlig bare vas, sier Vibe.

Poengene viktigst

Kaptein Mathias Dahl Abelsen oppsummerer kampen slik:

– Vi spilte solid i første omgang og starten på andre. Det gjorde at vi vant kampen. Det ble litt mye rot utover i andre omgang, og vi ble stresset da vi slapp inn et par enkle mål, sier Abelsen.

– Alt i alt var det en grei kamp. Det viktigste var at vi sikret oss tre poeng. Det er også det viktigste i morgen, sier Abelsen.

– Kun opp til oss selv

Laget er i Oslo med det meste av troppen, bortsett fra Marius Jørgensen og Tobias Vibe. Søndag skal det hele avgjøres når Vesterålen møter Oslo-laget KFUM, et lag de har slitt mot tidligere, men som de vant hele 6-1 mot i forrige oppgjør.

– At vi vant sist er litt befriende å tenke på. Det blir uansett en nervepirrende kamp. Jeg håper vi sikrer seieren tidlig i kampen, sier Vibe.

– Ambisjonen er selvfølgelig andreplass, noe annet blir skuffende da vi tok tredje i fjor. Nå er det kun opp til oss selv, sier Vibe.