Vesterålen futsal har de siste årene vært drevet på dugnad, og spillerne har gjort mye av det administrative arbeidet. Den største jobben det siste året har lagleder Tobias Vibe stått for, med hjelp fra Julian Aloyseous.

Utfordrende

Søndag tok laget sølv i eliteserien. Med tanke på at spillerne ikke har noe apparat rundt seg, er det et resultat de sier seg svært fornøyd med. Håpet for neste sesong er å få flere ildsjeler inn i klubben, slik at spillerne kan konsentrere seg mer om det sportslige.

– Vi har hatt store utfordringer i år, med mye dugnad fordelt på få folk. Det har vært altfor mye jobb, og vi håper å få inn flere som kan bidra med det utenomsportslige arbeidet til neste sesong, sier lagleder Vibe til VOL.

I neste uke kalles det trolig inn til styremøte for å diskutere framtida.

– Lag stiller vi uansett. Spørsmålet er om vi i fremtida kan reise med 10 eller sju mann. Det ideelle er selvsagt å reise med en så bred tropp som man vil, og samtidig kunne ha skikkelige boforhold, sier Vibe.

Trang økonomi

Økonomien er trang, og i sesongen de nå legger bak seg har de holdt hodet over vannet ved hjelp av loddsalg.

– Hadde det ikke vært for loddsalget hadde vi ikke klart oss, sier Vibe.

– For at det skal kunne være fornuftig drift i klubben må vi ha et budsjett på mellom 200.000 og 300.000 kroner. Det er et lavbudsjett. Nå ligger vi i underkant av 200.000 kroner, og har måttet ty til både vandrehjem, luftmadrasser og kjenninger når vi har reist rundt på kamper. Det er ikke så mye som skal til, men hadde vi hatt råd til fly og hotell til alle spillerne, hadde mye vært gjort, sier Vibe.

Vesterålskraft Strøm er hovedsponsor, og det er Vibe selv som har gjort mye av jobben med å skaffe klubben samarbeidspartnere. Spiller Truls Knudsen har sagt ja til å bidra med dette arbeidet fremover.

– Vi håper å kunne gå litt bredere ut, sier Vibe.