Når skolene tar ferie i neste uke, trapper Kulturfabrikken opp aktiviteten.

– For ungdom som befinner seg på Sortland har Ungdomsfabrikken masse på gang med workshops, UKM, og åpne hus. Mye kan du være med på helt gratis, sier Randi Lervik ved Kulturfabrikken i en pressemelding.

Kurs i tegning og kommunikasjon

Tirsdag holdes det kurs i bruk av digitalt tegnebrett.

– Kursleder er Tina Aslaksen som har etablert seg med eget illustrasjonsfirma i Vesterålen, forteller Lervik og legger til at du kan møte både med og uten forkunnskaper.

Med seg får hun 16 år gamle Thea Blokhus fra Stokmarknes som assistent.

Tirsdag inviteres også alle fra 13 år og oppover til workshop med Caroline Meier i Deadline Media.

– Hun har svart belte i kommunikasjon, og vil lære bort tips og triks til hvordan du kan bruke sosiale medier når du vil at folk skal komme på dine arrangement, sier Lervik i pressemeldingen.

Det blir Ungdomsfabrikken på onsdag i Hermetikken, fredag er det Åpent Hus i Sortlandshallen, kinoen kjører flere filmer og biblioteket og kulturkafeen har åpent hele uka.

Felles UKM

Det hele kulminerer i show på lørdag, når Hadsel og Sortland går sammen om å arrangere UKM. Og har du et talent du vil vise fram, er det fortsatt mulighet for å melde seg på.

Til nå har er det meldt på 17 innslag, med alt fra dans og musikk til tegning og film.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang. Denne forestillinga er verdt å få med seg, uansett alder, sier Viktoria Høybakk i arrangørgjengen i pressemeldingen.