Sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo håper en lekksasjedelegasjon snart kommer til Vesterålen.

– Jeg har litt lyst å forvente at regjeringen kommer til Vesterålen og sier noe om Hålogalandsveien, sier Bjørkmo.

Felles front for Hålogalandsveien Regionrådene i Lofoten, Vesterålen, Sør-Troms og Ofoten møtte tirsdag stortingspolitikere for å framheve viktigheten av en snarlig realisering av Hålogalandsveien. – De har tid på seg

Det er antatt at Hålogalandsveien vil ligge inne i NTP, men spenningen ligger i hvor mye av den som ligger inne. Bjørkmo har stor tro på at det kommer lekkasjer snart.

– Regjeringen har sagt NTP skal legges frem før påske. Derfor har de litt tid på seg. Jeg håper og tror de kommer hit og sier noe om Hålogalandsveien og ikke bare forholder seg til det som skjer sør for Bodø. De er i alle fall hjertelig velkommen.

Gav grønt lys for regulering av Hålogalandsveien Håper på hele veien

Spenningen rundt NTP ligger i om hele Hålogalandsveien blir realisert i NTP i denne omgang eller om Veipakke Lofoten vil «stjele» noe.

– Da vi begynte jobben var det enighet med politikere i fylket og i Lofoten at Hålogalandsveien kom først, så veipakke Lofoten. I det siste har man kanskje i retorikken gått litt vekk fra det. Vi håper at man står ved det som var avtalt og prioriterer Hålogalandsveien. Det viktige er at en tar ett og ett prosjekt og blir ferdig.

Hun sier imidlertid ikke nei takk, men jo takk til begge deler.

– Regjeringen har sagt de skal bruke mye penger. Dermed er det kanskje penger til begge prosjektene? Det er jo lov å håpe, sier Bjørkmo.