Så sent som 11. desember i 2016 måtte brannvesenet rykke ut til en brannalarm ved Strand skole. Det samme skjedde i dag. Heldigvis var begge alarmene falske, men Krekling slår fast at skolen slett ikke ønsker å ha falske alarmer.

Røyking i Skibsgården førte til utrykning Brannvesenet rykket ut på unødig alarm. Teknisk feil

-Det har vært teknisk feil et eller annet sted, men jeg er ikke den rette til å si noe om hva som er feil, sier Krekling.

Han beretter at brannvarslingsanlegget ble kontrollert etter hendelsen i desember. Noen utbedringer ble gjort.

-For meg er det derfor merkelig at det samme skal skje på nytt. Jeg var av den oppfatning at det var ordnet opp i saken etter forrige utrykning, sier Krekling.

Han sier at brannvarslingsanlegget er noen år gammelt, men det er oppdatert og oppgradert. Han roser dessuten vaktmesteren ved skolen for å ta brannsikkerheten på alvor ved at det søkes eksperthjelp der den trenges. Brannvarslingsanlegget kontrolleres dessuten jevnlig.

Unødig brannalarm på Maurnes skole Det ble lørdag formiddag utløst en automatisk brannalarm på Maurnes skole. Det viste seg å være unødig alarm. To steder

Rektoren opplyser at brannvarselet har kommet fra to ulike rom ved skolen, men er glad for at alarmene begge gangene har blitt utløst da det ikke var folk til stede ved skolen.

-Hva gjør dere videre?

-Vi er nødt å få dem som har levert systemet å komme å ta en ny sjekk for å se hva dette er. Brannalarmene skaper unødvendig uro og frustrasjon.

Rykket ut til unødig alarm Brannvesenet rykket ut til Strand skole søndag kveld. Altfor vanlig

Magne Brunes, brannmester og vaktleder ved 110-sentralen i Bodø, sier at falske brannalarmer fra automatiske varslingsanlegg er veldig vanlige.

-98,6 prosent av alle varsel fra automatiske brannvarslere er unødige. Festligheter, bruk av stearinlys, støv i melder, snekker- eller mureroppdrag og tekniske feil ved melder er vanlige årsaker til unødige brannutrykninger, sier Brunes.

Han understreker at alle varslinger fra et automatisk varslingsanlegg blir ansett som å være reell inntil brannvesenet får bekreftet at den ikke er det.

110-sentralen i Bodø dekker hele Nordland og seks kommuner i Sør-Troms.

Ifølge Brunes skjer det uttrykninger daglig til brannvarslingsanlegg som feilaktig slår alarm.

-Vi ønsker selvsagt at antallet falske meldinger skal gå ned. Vi bruker mye ressurser på dette.