– Dette var på tide. Det har blitt penere og mer estetisk her, sier rektor Hilde Klaussen til VOL.

Vedlikeholdsfrie plater

Arbeidet med å renovere Steine skole startet i fjor høst. Kostnaden i forbindelse med arbeidet har kommet på litt i overkant av tre millioner kroner, der en del midlene er såkalte ENØK-midler.

Klausen forteller at alle vinduene på bygget er skiftet ut. Skolen har også fått nye ytterdører, i tillegg til at flere vegger har blitt tilleggsisolert.

– Det er også lagt vedlikeholdsfrie plater på mesteparten byggets utside, sier hun.

Prekært med vinduer

Det var særlig prekært å skifte ut skolens vinduer. Enkelte av dem har ikke blitt skiftet ut siden skolen ble bygget på slutten av 60-tallet.

– Det har vært mye lekkasjer fra vinduene opp igjennom, så det har vært godt å få plass nye, sier hun.

Prosjektleder for renoveringen, Odd Robert Paulsen, som er ansatt på teknisk i kommunen, understreker at det var et absolutt behov for å skifte ut vinduene.

– Nå er det skiftet ut til dagens krav. Enkelte av dem har ikke væt gjort noe med siden sent 60/tidlig 70-tall. Da sier det seg selv at det var nødvendig. Forholdene og kravene var helt annerledes den gangen og mye har ikke tålt tidens tann, presiserer han.

– Viktig med gode skolebygg

Rektoren er glad for at skolen har fått en både utvendig og innvendig ansiktsløfting.

– Både elevene og lærerne trives mye bedre nå. Det er bedre ventilasjon og så merker vi at det har blitt mye varmere. Arbeidsforholdene er bedre, sier hun.

Skole- og barnehagesjef i Bø kommune, Hans Kristian Pettersen, er glad for at Steine skole omsider har blitt oppgradert.

– Dette var nødvendig, særlig på grunn av for dårlig isolasjon. Vi gjorde det samme med Straume skole for noen år siden. Det er viktig for elevene og folk i bygda at vi har gode skolebygg, sier han.

Helt ferdig til påske

Planen er at alt vedlikeholdsarbeidet skal være i boks til påske.

– Det er litt småtterier igjen, som for eksempel når det gjelder trappene i inngangspartiet. Og så venter vi på en dør ved nødutgangen, sier rektor Klaussen.