Butikkgründer Ann Karin Grindhaug. Foto: Vidar Eliassen

Som VOL tidligere har skrevet ligger ikke butikkgründer Ann Karin Grindhaug på latsida. Fra før driver hun B.Young på Sortland og i Svolvær. Nå åpner hun klesbutikken Utsøkt i begge de to småbyene.

Onsdag kveld var det duket for åpningsfest på Sortland – og det med smekkfull butikk, snorklipping av ordfører og motevisning.

Butikken er av det litt mer eksklusive slaget, og tar inn dameklær fra de mest kjente norske og danske merkene. Grethe Dahl Bendiksen er butikksjef.

Behov på Sortland

Lill Heidi Hansen var en av utallige damer som hadde turen til butikkåpningen.

– Jeg tror det er stort behov for en slik butikk, særlig fordi de har klær til alle aldersgrupper, sier Hansen.

Den klesinteresserte kvinnen er særlig fornøyd med at den nye butikken har en stor klesvariasjon.

– Her finner man blant annet klær i mange ulike størrelser, sier hun.

På spørsmål om hun kommer til å bli fast kunde hos den nye butikken, kommer svaret kontant.

– Ja, jeg kommer til å være her ofte, slår hun fast.

Blod, svette og tårer

Selve åpningen var av det grandiose slaget. Til et glass champagne kunne de nysgjerrige fremmøtte overvære et aldri så lite moteshow, med lokale modeller. Intensjonen var å vise frem noen av klesplaggene som finnes i varesortimentet.

Butikkinnehaver Ann Karin Grindhaug holdt en liten åpningstale til de mange frammøtte. Hun understreket at hun gledet seg over å kunne starte en ny klesbutikk på Sortland, men at det hadde kostet krefter.

– Det har vært blod, svette og tårer. Men det er alltid grusomt mye arbeid å starte butikk, sier hun.

Arbeidsplasser

Gründeren understreket overfor forsamlingen at et av formålene med oppstarten, var å skape nye arbeidsplasser.

– Jeg ønsker å skape lokale, gode arbeidsplasser, noe jeg synes er viktig. Men det aller viktigste er at vi er her for dere. For vi kan ikke forvente at dere handler her dersom vi ikke kan tilby godt og utvalg og kvalitet, slår hun fast.

I løpet av året skal Grindhaug åpne enda en butikk, rett over gata, i de gamle lokalene til G-sport. Her er tanken å rette seg mot en mer voksen kundegruppe, og butikken vil overta de mest populære merkene fra Induco, som nå har lagt ned.