Sortlending Fredrik Angell Moe har siden 2010 vært med i crewet til The Gathering som hvert år arrangeres i Vikingskipet på Hamar. I år har han ansvar for TV-produksjonen og til tross for at det er mye arbeid, er han trygg på at han kommer til å være med i flere år.

Se livestream fra TG her

24-åringen er bosatt i Bærum og jobber til daglig som systemkonsulent i Evry, men en uke i året slipper han alt det og får TG-følelsen innabords.

Det hele begynte u 2010. Da jobbet han som frivillig på TG som fotograf. Over årene fikk han mer og mer ansvar og de to siste åra har han vært sjef for TV-produksjonen.

– Jobben går ut på å koordinere mange ting. Min oppgave er å sørge for at alt er klart når vi på TV-produksjonen samles for første gang lørdagen i forkant av TG. Da skal alt av kameraer være klart, oppgaver skal være planlagt, alt det tekniske skal være klart. Så det er en del ansvar og mye jobb, sier Angell Moe som er tydelig på at alt dette ikke hadde vært mulig uten gode folk rundt seg.

– Dette er et teamwork. Jeg får det til takket være noen fantastiske folk rundt meg. Sammen får vi det til å fungere.

Kameraoperatører under verdens nest største datatreff Guttegjeng fra Vesterålen har reist landet på tvers for å delta på datatreffet The Gathering som kameraoperatører. Tar ut ferie

Angell Moe har siden 2010 tatt ut ferie fra jobben for å være med på TG. De to siste åra har han også måttet ta ut ferie i forkant for at planleggingen skal gå som smurt. Den planleggingen har i år gått bra.

– Jeg må ha gjort noe riktig, for jeg ser nå at jeg har en del fritid under arrangementet. Da har man lyktes med noe, og det er bra.

Laner seg gjennom helga Denne helga arangeres SortLAN på nettopp Sortland. Det betyr spill, sosial omgang og masse duppeditter. TG-følelsen

I år hadde Angell Moe flere utfordringer enn tidligere. Lavere budsjetter gjorde at han og kollegene måtte tenke litt mer kreativt enn tidligere. Det har gjort jobben til tider særdeles stressende. Han innrømmer også at når han står midt oppe i TG, så vil han egentlig aldri mer tilbake, men så kommer det han kaller TG-følelsen.

– Det er noe med energien i skipet. Dette er jo verdens nest største datatreff og det største om en regner arrangementer under samme tak. Det å komme hit, treffe folk jeg treffer bare den ene uka i året er noe som gir meg mye. Det er noen helt fantastiske folk som gjør at jeg trives veldig godt her, sier han og fortsetter.

– Jeg jobber jo til vanlig som systemkonsulent og dette blir på en måte en ferie fra den jobben. Det å gjøre noe helt annet med disse fantastiske folka er rett og slett veldig givende.

I sum gjør dette at han tror han fortsetter i flere år.

– Jeg har ofte tenkt at dette er mitt siste år, men så kommer post TG-depresjonen snikende. Da vet jeg at jeg bare må tilbake, sier 24-åringen.

Rigger til datafest i Vesterålshallen I helga inntar LoVe LAN 2017 Vesterålshallen. Følg datafesten på VOL. Massivt

TG er et massivt datatreff. Totalt er det plass til 4998 personer med PC på treffet. I tillegg selges det billetter til de som kun er der fr å se. Totalt med crew er over 5500 samlet i Vikingskipet på Hamar fra onsdag til søndag i påska.