Morten Brox Pedersen, samboer Andrea Sørmo og to år gamle Noah fortviler. (Foto: Marius Birkeland)

Morten Brox Pedersen, samboer Andrea Sørmo og to år gamle Noah fortviler. Foto: Marius Birkeland

Familie på Sortland fortviler over eierskifteforsikring:

Boligdrømmen som brast

Morten Brox Pedersen og samboer Andrea Sørmo kjøpte hus på Bønes i Sortland i 2013. Kort tid etter fikk de sønnen Noah, som i dag er to år gammel. Huset på Bønes skulle være starten på deres boligdrøm. Slik ble det ikke.
Husets grunnmur står rett på steiner som igjen står på leirgrunn. Huset har med andre ord ikke fundament.
(Foto: Marius Birkeland)

Husets grunnmur står rett på steiner som igjen står på leirgrunn. Huset har med andre ord ikke fundament. Foto: Marius Birkeland

I dag er de i en bitter tvist med forsikringsselskapet Protector. Problemene med huset har ført til at forsikringsselskapet som spesialiserer seg på eierskifteforsikringer har tilbudt Morten og samboeren å heve kjøpet. Problemet er bare at summen de er tilbudt er lavere enn de kjøpte huset for. Etter eget utsagn har Morten og Andrea siden 2013 lagt mye penger i huset.

Les også: – Skammelig saksbehandling

Les også: – Vi har behandlet saken godt

Situasjonen har nå toppet seg med at Protector har gitt familien seks uker på å forlate huset, om ikke vil de være skyldig erstatning for hver dag de oppholder seg der.

Husdrøm ble til mareritt for Morten, Andrea og Noah (2):

– Mens huset faller ned rundt ørene på oss, trenerer forsikringsselskapet saken

Forsikringsselskapet Protector vil kaste Morten Brox Pedersen, samboer Andrea Sørmo og to år gamle Noah på gata. Årsaken er en uenighet rundt eierskifteforsikring. Bakgrunnen er at huset hadde flere alvorlige mangler, deriblant en halvmeter grunnmur rundt hele huset.

Mangler fundament

Ifølge Brox Pedersen dreier den siste runden, av totalt tre, med eierskifteforsikringsselskapet Protector seg om en manglende grunnmur og fundament.

– Det viste seg at en halv meter med grunnmur manglet under huset. Det er ikke fundament. Hele huset står på en liten steinmur som igjen står på leire. Dette fører til settingsskader som bare blir verre og verre. På det aktuelle området har det blitt sprøytet betong inn i grunnmuren for å få det til å se bra ut innvendig, men utvendig er det ikke noe mur.

Dette fører til at huset ikke står stødig og det merkes mer og mer på huset i dag, ifølge Morten. Han forteller at huset er skjevt og at man ser det på karmer og vinduer.

– Vi kan se rett ut gjennom listene på ytterdøra for eksempel. Dette blir også verre uke for uke og vi er spente nå som våren kommer og med all snøsmelting og vann som skal forbi her, sier han.

Siden de ikke kan gjøre noe med huset så lenge saken med forsikringsselskapet pågår, vil tilstanden bare bli verre og verre siden muren nå står eksponert mot vann og vær.

VOL har vært i kontakt med tidligere eier av huset. Den tidligere eieren ønsker ikke å kommentere saken, men henviser oss til sin advokat Ottar Nilsen. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.

Les mer om skadene på huset her (For våre abonnenter).

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Sortland

Fredsaktivisten som nekter å pensjonere seg

Jo da, Ingeborg Breines (71) kan finne på å legge seg på sofaen og lese en roman, men ikke så lenge av gangen. Til det er hun for opptatt av å få verden på rett kjøl.

– Hvem skulle tro at jeg skulle vokse opp og bli ei søt, lita mus?

Nei, akkurat ei mus er det kanskje ikke mange som hadde sett for seg Bjørn Sundquist spille på Nationaltheatret. Men det var nettopp det han gjorde, riktignok bakfull og med røykhoste. Denne uka har den kjente skuespilleren tatt med publikum i Andøy, Hadsel og Sortland på en reise gjennom hans hælvettes liv.

– Kommunene i Vesterålen går så det suser

Sortland Høyres Beate Bø Nilsen skriver i et innlegg på VOL at det går godt i vesterålskommunene, blant annet fordi stortingsflertallet har satset på kommunene i de siste statsbudsjettene.

100-åring feiret hundreåring

Hundreåringen Rolf Arntsen ble med på korfesten til hundreåringen Stokmarknes mandskor i Hurtigrutens Hus lørdag.

– Bedre start på sesongen enn dette får du ikke

(SORTLAND - SKJERVØY 2-1) Selv om Sortland aldri helt fikk taket på Skjervøy i lørdagens kamp i Blåbyhallen, kan ikke trener Steve Edvardsen være annet enn strålende fornøyd med starten på årets serie.