- Hålogaland Fotballkrets ønsker å gratulere Nord/Sprint som klubb for de elitelaget de nå får til neste sesong. Vi i kretsen synes det er kjempestas at vi nå har to elisteserieklubber i kretsen og ikke minst at vi har to fra Vesterålen, sier Håvard Hamansen Wallstad som er leder i Hålogaland Fotballkrets.

Klubben fikk ni futsallballer som ble overlevert til barnegruppa til klubben under deres trening mandag ettermiddag. Årsaken til det er enkel.

- Vi håper jo at når spillerne får prøve seg med futsalballer i gymsal, så er vi med å bidra til ferdighetsutvikling også fremover og kanskje kan dette være med å oppfostre neste generasjon med futsalspillere fra Vesterålen.

Nord/Sprint er klar for eliteserien Vil ha futsal-kamper til Sortland – Opprykk har vært et mål. Det er ganske deilig når det lykkes, sier Ingar Nicolaysen i Nord/Sprint. - Satsing

Hamansen Wallstad mener futsal er utviklende også for elleverfotball.

- Vi ser at det satses på futsal fra Norges Fotballforbund med tanke på landslag og eliteserien samt førstedivisjon. Vi ser jo at dette er en gren i sporten som er mer og mer populær og jeg mener det kun er positivt at vi har spillere fra lokale lag her som markerer seg i eliteserien og til og med på landslag.

Nord-Sprint er seriemester Futsallaget Nord-Sprint fra Sortland har stormet gjennom sin 1.divisjonsavdeling denne sesongen. Søndag ble det klart at de er seriemester og klare for kvalifisering for eliteserien. - Bra for utviklinga

Trener Vegard Hilling hos Nord Sprint var også strålende fornøyd med gaven.

- Til nå har vi spilt kun med vanlige baller i gymsal. Nå får de prøvd futsalballer og det blir vedlig bra for dem. Futsal tror jeg bare er med å utvikle ferdighetsnivået deres, sier treneren.

Med to klubber i eliteserien neste sesong, håper Nord/Sprint og Vesterålen Futsal at flere kamper kan spilles i Vesterålen. Oppsettet for 2016/17-sesongen blir klart i løpet av høsten.