–  Det viktigste nå blir å samle Midtre Hålogaland i et fylke, slår han fast.

Wessel Olsen uttrykker skuffelse over at Nord-Norge ikke blir ett fylke.

–  Når Troms og Finnmark slår seg sammen frykter jeg at fylkesgrensen mot Nordland kan bli som i dag, sier han, og legger til at han ikke har sansen for at regionen skal splittes i to.

Ifølge sortlendingen er den beste løsningen å samle Midtre Hålogaland i ett fylke.

–  I min verden er det ikke noen logikk i å fortsatt splitte regionen i to, annet enn det er en gammel vane. For å si at det alltid har vært slik, er et dårlig argument, sier han.

-Må tegne Norgeskart på nytt

Det naturlige spørsmålet er da hvordan Midtre Hålogaland skal plasseres i samme fylke. Wessel Olsen understreker at det ikke har latt seg gjøre med dagens regionale inndeling.

Norgeskartet skal tegnes på nytt, Da er muligheten her for å endre fylkesgrensene. Landet skal reduseres fra 19 fylker til elleve regioner. I den forbindelse er det gode muligheter for å få Sør-Troms, Ofoten, Lofoten og Vesterålen i samme fylke.

På den måten kan man få den mest folkerike regionen i Nord-Norge inn i ett og samme fylke, sier Wessel Olsen.

På spørsmål om hvor sannsynlig dette scenariet er, svarer høyrepolitikeren:

Dersom man legger til grunn fornuften, så har jeg trua. Men så er det noe som heter politikk. Da kan det raskt dukke opp slitte argumenter om det alltid har vært slik og fortsatt bør være det, sier han.

- Vi har mer å tilby

Ifølge Wesel Olsen har Midtre Hålogaland lenge lidd under at det har vært en del av to gamle, halvstore regioner i hvert sitt fylke.

Midtre Hålogaland har fire sterke bysenter, inkludert Harstad, Narvik, Sortland og Svolvær. Tromsø og Bodø har bare byene og bygdene rundt. Selv om Bodø og Tromsø har tyngde ved at de har vært fylkeshovedsteder, har vi mer å by på i Midtre Hålogaland. Vi har for eksempel et sterke universitetstilbud i Harstad, Narvik og Vesterålen. Vi er også sterke på industri, atskillig sterkere enn bysentrene i Tromsø og Bodø. Og så har vi en storflyplass på Evenes som knytter sammen og server hele regionen. Vi får mer slagkraft og tyngde for Hålogaland hvis vi samles i et felles fylke, sier han.

Flest innbyggere

På spørsmål om ikke Bodø og Tromsø har flere innbyggere enn i noen av byene i Midtre Hålogaland, svarer han;

Da stiller jeg favorittspørsmålet mitt: Hvor er det at det bor mest folk? I Bodø-regionen bor det ca 75.000, det samme gjelder for Tromsø-regionen. I Midtre Hålogaland bor det 120.000 personer, noe som burde gjøre oss til tyngdepunktet i Nord-Norge, sier han.

En annen faktor som Wessel Olsen mener bør tale til Midtre Hålogalands fordel, er verdiskapningen som foregår i regionen.

Det foregår vanvittig stor verdiskapning her, med et blomstrende næringsliv. Vi har vist flere ganger at vi kan få til utrolige ting dersom vi står samlet. Hålogalandsveien er et godt eksempel på det, der første del av prosessen gikk i ekspressfart, sier han.

Kan styre selv

Ifølge den engasjerte politikeren, er fylkesgrensa mellom Nordland og Troms en byråkratisk hindring som har hatt en tendens til å legge hindringer.

Fylkesgrensa sniker seg gjennom hele Midtre Hålogaland. Nå har vi selv en mulighet til å styre utviklingen vår. I min verden er et kastrert Midtre Hålogaland ikke bra. Jeg synes rett og slett ikke det finnes gode argumenter for å splitte den mest folkerike regionen, slår han fast.

Vil ha politikere på banen

Nå oppfordrer Wessel Olsen politikerne og særlig regionrådet til å ta grep og å komme på banen.

Det nytter i alle fall ikke å sitte på sidelinjen, noe som har blitt gjort alt for lenge, peker han på.

Men i hvilket fylke mener han egentlig at Midtre Hålogaland bør ligge?

–  Vi ligger midt mellom Tromsø og Bodø, svarer han.

For meg er det viktigste at vi er samlet. Hvor vi skal høre til, mener jeg er mindre viktig. Men når Nordland nå har gått fra å være storebror i nord, er det fristende å si; vi ser mot nord, presiserer Roar Wessel Olsen.