–  Dette er jo på mange måter Askeladdens mulighet. Det er litt av sjarmen at de små får muligheten mot de store. Og ikke minst er det veldig artig for Sortland, sier Arne Scheie da VOL tar kontakt dagen før cupkampen mot Bodø/Glimt.

Følger med på Sortland

Scheie, som for nordmenn flest er kjent som legendarisk NRK-kommentator i fotball og hopp gjennom 45 år, følger godt på med Sortland i 3.divisjon. Han innrømmer derimot at han ikke har oversikt over enkeltspillere siden det hadde blitt aldeles for omfattende å følge med på.

Det er totalt 84 lag i 3.divisjon med mer enn 1.500 spillere totalt. Det blir for mye å ha oversikt over. Men jeg har likevel en viss kontroll på Sortland siden de spiller i samme avdeling som mitt lag, Skedsmo. Sortland er et godt organisert lag, sier fotballeksperten.

- Blir vanskelig

Likevel tror han at Bodø/Glimt blir for sterke i Blåbyhallen. Han levner rett og slett sortlandtrener Steve Lind Edvardsens menn, liten sjanse.

Dette kommer til å bli vanskelig. Bodø/Glimt er favoritt og det skal være stor forskjell på de to lagene, sier Scheie.

Skulle hvittrøyene mot formodning slå ut guttene fra Bodø, mener Scheie det vil være oppsiktsvekkende.

– Det vil være en sensasjon og en av de største bombene i cupens historie, slår han fast.

Vanskeligere for de små

Ifølge fotballguruen er det svært sjelden at lag fra 2.divisjon, og langt sjeldnere 3.divisjon, slår ut lag som ligger to divisjoner over i seriesystemet.

– For to år siden, for eksempel, så vi at Hødd som da var i 2.divisjon, slo ut Tromsø i eliteserien. Det skjer, ja, men sjeldnere og sjeldnere. Det har nok å gjøre med at nåløyet i seriesystemet har blitt tettere og at det er vanskeligere å rykke oppover i divisjonene. Forskjellene mellom divisjonene er større nå enn tidligere, utdyper han.

- Kan bli en stor bonus

Glimttrener Åsmund Bjørkan har tidligere uttalt til VOL at klubben har som mål å avansere helt til semifinalen i NM. Scheie tror ikke at det målet er usannsynlig.

– Bodø/Glimt vil jo opp igjen i eliteserien og ligger foreløpig godt an. De har i alle fall begynt veldig bra. Så får vi se hvor langt de kommer i cupen. Skulle de klare å komme seg helt til cupfinalen, vil det være en voldsom bonus siden cupfinalen er den viktigste enkeltkampen i Norge, mener Scheie.

Tipper solid borteseier

Når vi ber om et lite tips dagen før kampen, forstår vi at den pensjonerte Tv-kommentatoren mener alvor når han sier at Sortlands vinnersjanser er ekstremt små.

– Bodø/Glimt vinner 3-0, kommer det kontant fra Arne Scheie.