– Konseptet baserer seg på en kafe med ferske råvarer, sier faglig ansvarlig i Rustikk AS, Cato Stubberud til VOL.

Rustikk er allerede godt etablert flere steder i Norge og har blant annet bakerikafeer i Sandnessjøen og Harstad. Stubberud er ikke tvil om at Sortland er et bra og riktig sted å etablere seg for kjeden.

– Utbyggingen som nå skjer og den spennende butikkmiksen som etter hvert vil komme i senteret, gjør at vi mener det er rett å satse. Og så tror vi at kafeen blir et bra tilskudd til Sortland, understreker Stubberud.

Varmmat og moderne lokaler

Ifølge Stubberud vil kafeen skille seg ganske markant fra de kafetilbudene som allerede er på Sortland.

– Det blir mye varmmat slik at vi kan servere middagsgjester utover ettermiddagen. Ellers blir det en god kombinasjon av lunsjretter, opplyser han.

Selve utformingen av kafeen er basert på tanken om at kundene skal ha det hyggelig og komfortabelt.

– Det skal ikke bare være et sted der man får god mat, men også et hyggelig sted å oppholde seg generelt. Selve interiører er moderne og tidløst. Egentlig ligger det litt i navnet på kafeen, det skal være rustikt og moderne. Lokalet blir romslig, med store vindusflater med utsikt ut mot fjorden, understreker Stubberud.

Sen åpningstid

I utgangspunktet vil kafeen følge senterets åpningstider, men med tanke på at Rema holder åpent til kl.23, kan det tenkes at også kafeen kjører åpningstider som strekker seg utover kvelden.

– Det er noe vi må se litt på. Men vi har en viss fleksibilitet med tanke på åpningstidene til Rema. Vi ser på mulighetene og potensialet, men har ikke tatt noen avgjørelse, sier han.

Ønsker lokal driver

Hvem som skal drive på kafeen på daglig basis er ikke avgjort, men Stubberud legger ikke skjul på at de ønsker en lokal franchisetaker.

– All erfaring tilsier at lokalt eierskap er en fordel. Det er alfa og omega å ha en lokal driver som kjenner plassen, slår Cato Stubberud fast.

Utbyggingen av Sortland senter skal etter planen stå ferdig neste sommer

– Vi kommer til å starte bygging 1. august i år. 20. juni i 2018 skjer den siste åpningen. Vi kommer til å endre på alt, også i førsteetasjen, har Jan Erik Johnsen i Johnsen Eiendom AS tidligere uttalt til VOL.