Circle K Norge AS (tidligere Statoil Norge) ønsker å selge sin eiendom hvor dagens tankanlegg står. Sortland kommune har tinglyst forkjøpsrett til eiendommen. I et møte i mai i år ble selskapet orientert om at kommunen vil vurdere å bruke sin forkjøpsrett, dersom politikerne kommer med positivt vedtak.

Tomta ligger i nær tilknytning til Sortland havn, og er regulert for industri/lager.

Eiendommen har et samlet areal på 4 800 kvadratmeter. Markedsverdien på tomta er satt til 6,7 millioner kroner, og det er denne summen Cirkle K Norge AS tilbyr kommunen å kjøpe tomta for. Selskapet har ikke lagt opp til budrunde.

Før overtakelse vil Cirkle K Norge AS gjøre grunnundersøkelser for å avdekke eventuell forurensing. Tankene som står på tomta skal rives, det samme skal rørledningene. Dersom det skulle vise seg å være forurensing i grunnen, vil dette renses før overtakelse.

Kommunen har lite ledig industriareal, og spesielt i havna er det meste av areal allerede disponert. Eiendomsavdelinga vurderer kjøp av arealene som riktig med tanke på næringsutvikling i området. Det er også forventet at kommunen vil få igjen investeringen ved et eventuelt videresalg.

Kjøpet finansieres ved låneopptak, og skal behandles i formannskapet denne uka.