– Det er veldig bra, veldig positivt at den statlige reguleringsplanen for Hålogalandsveien er ferdig. Dette er et etterlengtet prosjekt, som vi ser fram til skal komme i gang og som vil ha uvurderlig betydning for hele Vesterålen. Det er en god og positiv sak for hele regionen, slår sortlandsfører Tove Mette Bjørkmo fast.

Før Nasjonal Transportplan ble vedtatt var Bjørkmo og ordføreren i Harstad litt kritisk til at «armene» fra Harstad til Tjeldsund og fra Sortland til «Lofast-krysset» ikke var med. Ved denne korsveien er Bjørkmo utelukkende positiv.

– Ja, jeg er veldig glad over det som faktisk blir gjennomført.  Jeg innser at vi fortsatt må kjempe for prosjektet. Vi ble ikke hørt, men jeg gleder meg over det som kommer, sier Bjørkmo.

Beskyldt for bløff om Hålogalandsveien

Han ber pent om å få en løsning for sortlandsbrua raskt.

– Sortlandsbrua trenger et gang- og sykkelfelt. Dagens løsning er ei sperre for både dem som bor på Strand og for dem som bor på Sortland. Det er rett og slett farlig å sykle over broa. Så dersom noen vil tatt et grep og endret dette, ville jeg blitt strålende fornøyd. Det er ferdig planlagt. Det er bare å sette i gang arbeidet.