For fjerde sommer på rad er det duket for europeisk matmarked på Sortland, når handelsfolk fra en rekke land rigger opp en rekke boder på torget den niende august.

Suksess

Mens det ikke var den store oppslutninga rundt det omreisende matmarkedets første besøk i Vesterålen i 2014, ble både 2015 og fjoråret en suksess. Traditional Marked, som det egentlig heter, blir værende på Sortland i fire dager.

– Det blir et fargerikt og livlig marked med mange fristelser fra både Frankrike, Belgia, Italia, Spania og Nederland. For matelskere er dette en unik sjanse til å kjøpe spennende og delikat mat inkludert oster, pølser, oliven, tørket frukt, nøtter, baklava, makroner, nougat og sjokolade, crêpes, belgiske vafler, spansk paella, gresk souvlaki, tartiflette fra Alpene og den tyske swing grillen, forteller markedsarrangør Olivier Simion i en pressemelding.

-Gir europeisk følelse

Markedet har besøkt en rekke byer i Storbritania og Skandinavia de siste ti årene og besøkte rundt 60 norske byer i fjor.

– I tillegg til at markedet er svært fristende med masse spennende mat og produkter, er det også et pulserende marked og morsomt innslag i byen. Det gir nærmest en følelse av å være på marked i Europa, sier Simion i pressemeldingen.