Sortland kommune søkte i vår etter ny næringssjef, etter at Håvard Hamansen Wallstad i april sluttet etter sju måneder i den nyopprettede stillinga.

Ni menn sto på søkerlista. To av dem fikk navnet sitt unntatt offentlighet, blant dem 31 år gamle Marius Remen-Hansen fra Sortland. Han er nå ansatt i jobben.

– Han er veldig kvalifisert for jobben, og har erfaring fra næringslivet, noe vi synes er viktig at en næringssjef har. Han har også studert entreprenørskap og innovasjon, og evner å tenke nytt. Jeg tror han blir en god medspiller for Sortland kommune i vårt videre arbeid med næringsutvikling, sier rådmann Randi Gregersen til VOL.

Vil utvikle Vesterålen

Remen-Hansen er utdannet siviløkonom, og har spesialisering i entreprenørskap og innovasjonsledelse. Han kommer fra jobben som leder for forretningsutvikling og administrasjon i FDVhuset på Sortland. Han har også flere års erfaring fra Fabrikken Næringshage, hvor han en periode også har vært konstituert som daglig leder.

– Hvorfor søkte du på jobben som næringssjef?

– Jeg flyttet hjem fordi jeg ville være med på å utvikle Vesterålen. Derfor var jeg med da vi bygde opp Fabrikken Næringshage og sist FDVhuset. Det er spennende å få være med på å påvirke. Kommunen er en viktig aktør i det store utviklingsbildet, som tilrettelegger for næringslivet. Jeg tror det blir en spennende utfordring, sier Remen-Hansen til VOL.

Ny næringsplan

– Hva kan du bidra med i jobben?

– Jeg har et godt nettverk, kjenner næringslivet og vet hvordan de tenker og hvilke behov de har. Jeg mener også at jeg har et strategisk hode, som kan se de langsiktige linjene. Å kunne tenke fram i tid vil være viktig for å lage gode og langsiktige planer som skal gi næringslivet gode rammevilkår og hjelpe dem i å lykkes, sier Remen-Hansen.

Noe av det første han skal i gang med er å lage en ny strategisk næringsplan, som skal si noe om hva kommunen skal satse på fremover.

– Vi har et dyktig og kompetent næringsliv i Vesterålen og Sortland. I prosessen skal vi derfor jobbe tett på dem, for å se til at målene til kommunen stemmer overens med behovene til næringslivet, sier sortlendingen.

Attraktiv

Den nye næringssjefen begynner i jobben 1. september.

– Jeg ønsker å bidra til at Sortland fortsatt blir ansett som en attraktiv næringskommune, som hjelper det eksisterende næringslivet så god man kan, samtidig som man er attraktiv for nyetableringer, sier han.

– Jeg har alltid jobbet i relativt små selskaper, så å til en arbeidsplass med over 1000 ansatte blir kjempespennende. Jeg gleder meg til å gå i gang, og til å koble min kompetanse og erfaring med all den kunnskapen som finnes i kommunen fra før, sier Remen-Hansen.