– Jeg føler meg ganske bra, formen er fin. Jeg begynner å få opp farten og jeg klarer nå å holde lenger ut enn tidligere, sier Øystein Steinsvik Evjen til VOL.

Forventninger

Med formen på plass er det bare å skru opp forventningene. Øystein setter finalen som et minstemål.

– Mine forventninger til helga er at jeg skal gjøre mitt beste og komme meg til finalen i 400 meter hekk. Jeg håper i alle fall på ny pers, forteller Evjen.

Høyt nivå

Men pappa og trener Johnny Evjen legger til at nivået under junior-NM er høyt.

– For eksempel er Jakob Ingebrigtsen med. De som er med på VM er også i denne aldersgruppen, sier han.

– Er Øystein langt unna VM-nivå?

­– Øystein er ikke på VM-nivå. Det tar tid å komme seg opp på et slikt nivå. Jakob Ingebrigtsen er et unikt talent.

Øystein Steinsvik Evjen og trener Johnny Evjen i Sortland friidrettsklubb er klare for junior-NM i Harstad. Foto: Hermann Henriksen

Nerver

Når det kommer VM-klare deltakere til junior-NM er det ikke til å unngå at nervene melder seg. Men Øystein mener at nerver skal man ha uansett.

– Nervene er der alltid. De skal være der når man skal delta på noe slikt. Akkurat nå går det fint, men jeg regner med at timer før start kommer de krypende.

Dårligere fasiliteter

For å bli god kreves det at hodet er på rett plass, og at man virkelig har lyst til å komme dit.

– Vi har et lite handicap her nord, som ikke har noe sted å løpe om vinteren. Fasilitetene her er nok ikke like bra som i sør, men uansett så er det hodet det kommer an på. Man må ha lyst til å bli best mulig. Ta for eksempel Vebjørn Rodahl, olympisk mester, han trente i en tunell i nærheten av der han bodde. Han løp på underlag hardt som betong, men han hadde lyst. Så fasilitetene skal ikke ha så mye å si, det meste sitter i hodet, sier Johnny.

Ny løpebane

Om sommeren er det bedre treningsforhold, og nå blir de enda bedre.

– Om sommeren har vi friidrettsbane, som alle andre plasser i Norge. Et lite minus med denne er at løpebanen ikke er bra, men nå holder de faktisk på å bytte underlag. Dette har jo da vært litt i veien for oppkjøringen til NM, men vi har klart oss greit, sier de to.