Norsk Ungdomssymfoniorkester (NUSO) består av 80 unge musikere mellom 13 og 20 år. De kommer fra hele landet, blir valgt ut gjennom prøvespill og er blant de beste ungdomsmusikerne vi har.

Blant seks nordnorske musikere som er plukket ut til å være med i NUSO, kommer to av dem fra Sortland, nemlig Hedda Regine Holstad Dyrnes og Aurora Bjørkheim Winsjansen. Det skriver NUSO i en pressemelding mandag.

Dyrnes spiller cello og Winsjansen spiller fiolin. Med er også Emma Mørkved fra Flakstad, som i likhet med de to andre har gått musikklinja på Sortland.

Denne uken er de tre musikerne samlet med resten av NUSO til øving på Follo folkehøyskole, der de blant annet får spille sammen med solisten Eldbjørg Hemsing, under ledelse av Torodd Wigum.

Til helgen skal de spille to konserter, én i Larvik og én i Oslo.

Orkesteret ble startet på slutten av 1980-tallet, da i hovedsak som et prosjektorkester, og fikk sin formelle opprettelse i 1991. Gjennom årenes løp har NUSO samarbeidet med flere anerkjente solister, dirigenter og komponister.

– Orkesteret holder et høyt nivå, og gir unge orkestermusikere musikkopplevelser, bred orkestererfaring, og personlige utfordringer i samspill med andre likesinnede, skrives det i pressemeldingen.