En varebil kjørte torsdag ettermiddag inn i en folkemengde i La Rambla i Barcelona. Lokalt politi var raskt ute med å kalle det et terrorangrep.

Politiet bekrefter i 22-tiden at minst tolv mennesker er omkommet i terroren. Politiet melder samtidig om at minst 32 mennesker skadet, ti av dem alvorlig.

Snakket om terror i går

Ingunn Judith Moen Reinsnes og Mika Gaunitz Renard, som er bosatt på Sortland, har vært på ferie i Barcelona i to dager.

– Vi snakket om det i går. Vi tenkte på hvor mange folk det er i gatene her, og at det er nesten rart det ikke har vært mer terror i Barcelona, sier Moen Reinsnes på telefon fra hotellrommet de to bor på.

Bare to minutter unna

Hotellet ligger bare to minutters gange fra der terroren skjedde.

Derfor har paret gått mange turer gjennom La Rambla siden de kom ned til Barcelona. Tilfeldigheter gjorde at de var på et museum da terrorangrepet skjedde.

– Vi bor bare to minutter unna La Rambla og har gått mange turer gjennom gata de to siste dagene. Vi skulle også gå dit i kveld. Vi skulle bare hjem på hotellet og hvile litt først. Det var egentllig helt tilfeldig at vi ikke var der, forteller hun.

Holder seg på hotellet

Etter å ha vært på museet, gikk de ut i gatene. Da hadde angrepet allerede skjedd, men de hadde fortsatt ikke fått med seg hva som hadde skjedd ikke langt unna.

– Vi var ute og gikk og hørte masse ambulanser, og vi registrerte at det var enormt med lyder og sirener fra et stykke unna, men vi tenkte ikke noe mer over det. Etter at vi fikk vite at det hadde vært et terrorangrep, fikk vi beskjed om å holde oss inne på hotellet, og her holder vi oss nå.

Følger med på norske medier

Paret har fått med seg at minst 13 skal være drept i terrorangrepet.

– Vi følger med på NRK og holder oss oppdatert. Det er helt forferdelig det som har skjedd. Grusomt, sier hun.

Foreløpig har de tatt det hele med fatning.

– Vi har egentlig ikke vært redde. Det har nok med å gjøre at vi har ikke helt har klart å ta det innover oss ennå. At noe slikt skal skje bare fem minutter fra der du er, det er helt uvirkelig, sier hun.

Ingunn tok dette bildet av Mika gående i La Rambla onsdag. Torsdag kjørte en varebil opp på fortauet i samme gate og tok livet av minst 13 mennesker. Foto: Privat

– Har ingen umiddelbare planer om å dra hjem

Paret har rukket å være i Barcelona i to dager og skal etter planen være i Barcelona i fem dager.

– Hva tenker dere om det videre oppholdet?

– Vi har egentlig ikke rukket å tenke på det. Min umiddelbare tanke er at slike ting ikke skjer en gang til, og at vi er trygge om vi blir her. Jeg vet jo ikke om de som har gjort dette, blir funnet. Vi får se hva vi gjør.