Fra 1. oktober 2017 tiltrer Torgeir Arntsen som administrerende direktør i SE Gruppen AS. Han blir fra samme dato sjef i SE-konsernet.

Det melder avtroppende toppsjef i selskapet Oddbjørn Toften til VOL.

Slutter i VNP

47-årige Arntsen har sin hovedutdannelse fra Forsvaret, i tillegg til økonomisk utdannelse på høyskolenivå.

Etter 13 år i Forsvaret var han leder for Opplysningen 1881 på Sortland i to år, før han i 2003 tiltrådte stillingen som daglig leder for Vesterålens Naturprodukter AS (VNP AS).

– Målrettet person

Fra 2008 frem til i dag har Arntsen vært administrerende direktør for VNP Gruppen AS.

– Arntsen er målrettet person og har lang ledererfaring fra Forsvaret og VNP, sier Toften, som sier rollebyttet ikke gjør at han skal jobbe mindre fremover.

Han ønsker å delta i den videre utviklingen av konsernet som arbeidende styreleder i SE Gruppen, samt som styremedlem i de øvrige selskapene.

– Jeg trapper ikke ned, men med endringen i oktober bygger vi organisasjonen for de neste ti årene. Jeg vil som styreleder være en sparringspartner til Arntsen fremover, sier Toften til VOL.

Mange roller

Arntsen er langt fra ukjent med konsernet. Han har selv vært styreleder i SE Gruppen AS siden 2015, og han er styremedlem i alle entreprenørselskapene i konsernet.

– Denne endringen i SE konsernet er en naturlig videreutvikling av SE, kommenterer Toften.

Arntsen er også styreleder i Sortland & Omegn Skiklubb og Blåbyhallen, i tillegg til at han sitter i styret i Kulturfabrikken KF.

Oddbjørn Toften går av som konsernsjef. Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem AS

Sjef for 150 ansatte

SE Gruppen AS har 150 medarbeidere og en omsetning på cirka 500 millioner kroner. Konsernet har totalt 15 selskaper.

– For å møte de nye utfordringene og mulighetene som vi har foran oss er det viktig å styrke konsernledelsen. Med Torgeir Arntsen på laget som operativ leder kan vi møte fremtiden med stolthet og engasjement, mener Toften.

Gleder seg

Torgeir Arntsen selv gleder seg til å ta fatt på jobben i SE Gruppen AS.

– Jeg er privilegert som får muligheten til å lede SE Gruppen, og jeg gleder meg til å ta fått på oppgaven fra oktober. Det er et spennende og veldrevet konsern, med lokal forankring. Virksomheten har mange fremtidige muligheter innen både entreprenørsiden og byggevaresiden. Dette blir veldig bra, sier Arntsen til VOL.

Han medgir samtidig at det blir vemodig å forlate sin nåværende arbeidsgiver.

– Jeg har vært i VNP i 14 år og fått veldig mange gode kolleger og venner her. Det blir veldig rart og litt vemodig å forlate denne arbeidsplassen. Samtidig er det en tid for alt, og det blir artig å bevege seg mot en ny bransje. Jeg gleder meg, sier Arntsen.

GLEDER SEG TIL NYE UTFORDRINGER: Torgeir Arntsen. Foto: Privat

Chrislock tar over i VNP

Arntsens arvtager som leder i VNP Gruppen AS blir Joar Jarstein Chrislock, som tidligere har vært daglig leder i den norske virksomheten i VNP.

Nå skal Chrislock ta over den kommersielle forretningsdriften til VNP Gruppen i både Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Jeg er sikker på at de klarer seg veldig godt uten meg. VNP har mange dyktige ansatte, sier Arntsen.