Biltema skal etter planen åpne sin nye butikk på Sortland i løpet av året.

Øverst kan du se hvordan butikken blir seende ut. Bildene er riktig nok fra varehuset i Bø i Telemark, men det skal ifølge etableringsansvarlig i Biltema ligne svært mye på det nye varehuset som skal komme på Sortland.

Usikker åpningsdato

Biltema ønsker ikke å offentliggjøre noen åpningsdato ennå.

Kjeden har ifølge markedsansvarlig Dag H. Bergby tradisjon for å annonsere i kjedens sosiale kanaler cirka en uke før åpning.

– Åpningsdatoen er heller ikke 100 prosent spikret, så jeg kan uansett ikke si noe sikkert, sier han til VOL.

– Innflytningsklart i oktober

I fjor sa administrerende direktør Knut Svenningsen i Biltema at de håpet på en åpning i løpet av høst.

– Dersom byggingen går som den skal, håper vi å åpne en gang på høsten i 2017. Eksakt når er vanskelig å si, men vi ligger godt an i løypa.

Det nye bygget skal uansett være innflytningsklart i oktober, ifølge en uttalelse til blv.no fra bygningsfirmaet PEAB Nilsen og Haukland, som har fått i oppgave å føre opp det nye bygget rett nord for Sortlandsbrua.

Satser i regionen

Varehuset på Sortland skal bli 3.500 kvadratmeter stort. I 2017 satser Biltema Norge stort også andre steder i regionen.

I Narvik blir varehuset utvidet til 4.000 kvadratmeter, og i Svolvær til 3.000 kvadratmeter.

Men Biltema satser størst i Harstad. Her skal en ny butikk til 100 millioner og på 6.000 kvadratmeter på Gangsås stå ferdig neste år og bli kjedens flaggskip i regionen.

– Regionens flaggskip vil komme på Gangsås. Vi regner med å passere 100 millioner i omsetning innen kort tid etter at dørene har åpnet, har administrerende direktør Knut Svenningsen i Biltema Norge tidligere sagt til ht.no.

Svensk 60-tallskjede

Biltema ble etablert i Sverige i 1963. I 1983 kom kjeden til Norge.

I dag har kjeden rundt 120 varehus i Norden og omsetter for nær 10 milliarder kroner. I Norge er det 61 varehus.