– Jeg har bare vært i jobben i to uker, men jeg jobber for fullt med å sette meg inn i ting, sier Raymond Solheim.

50-åringen begynte altså som daglig leder ved Auto 3000 så sent som 21. august og sitter på kontoret sitt når VOL kommer innom hans nye arbeidsplass.

Solheim kommer opprinnelig fra Svolvær, men flyttet til Sortland i 1993.

Kommer fra møbelbransjen

Siden den gang har han jobbet i Møbelringen og de ti siste årene i Skeidar-kjeden, hvor han har hatt totalansvar for drift, personal og salgsresultat for varehusene lokalisert i Nord-Norge, Trøndelag, samt to varehus på Østlandet.

– Jeg hadde blant annet ansvaret for at varehusene fremsto mest mulig salgsutløsende, i tillegg til at jeg stod for resultatoppfølgingen. Jeg har også vært med å bygge opp Skeidar Sortland fra å gå fra et minushus til å stabilisere seg på plusssiden resultatmessig.

Han har med andre ord solid erfaring fra det å drive varehus.

– Nå hadde jeg lyst til å gjøre noe nytt. Når stillingen på Auto 3000 var ledig, var det naturlig for meg å søke på den, en stilling som også medfører mindre reiseaktivitet.

Ingen flytteplaner nå

Auto 3000 ligger i likhet med Bil i Nord i Vestmarka industrifelt, et godt stykke unna mange av de større forhandlerne på Sortland.

– Mange bilforhandlere velger å plassere seg langs hovedveiene. Men er vi gode nok, kommer kundene uansett der vi er. Vi eier dessuten lokalene her selv, og vi har ikke noen flytteplaner per nå.

Satser på Renault

Etter noen års fravær har det franske bilmerket Renault returnert til Lofoten og Vesterålen. Auto 3000 har fått forhandleravtalen i Lofoten og Vesterålen, og nylig rullet de første franske bilene inn hos bilforhandleren.

– Vi har som mål å vokse resultatmessig, og da var det viktig å få denne Renault-avtalen.

Solheim er glad for å få Renault tilbake til Lofoten og Vesterålen. Foto: Gaute Bergsli

Solheim har imidlertid ikke som mål å ta opp kampen med de større forhandlerne når det gjelder omsetning.

– Det er tøff konkurranse, men vi er lykkelig som liten. Vi har ikke som mål å omsette for 80-100 millioner. Vi er fornøyde med 40 millioner i omsetning, så lenge resultatet er godt.

Utelukker ikke flere ansatte

Bedriften har i dag ti ansatte, i administrasjonen og på salgs-, service- og verkstedavdelingen.

– Vi har som mål å selge flere biler og øke resultatet, men vi må sette tæring etter næring. Får vi full klaff og øker salget, kan det godt hende vi ansetter flere.

Solheim gleder seg til å videreutvikle Auto 3000, slik han også utviklet Skeidar på Sortland og andre steder. Foto: Gaute Bergsli

I 2016 omsatte Auto 3000 for 44 millioner kroner, en økning på 25 prosent fra året før. Resultatet før skatt endte imidlertid på 334.000 kroner i minus i fjor, etter at varebruket økte fra 27,2 millioner kroner i 2015 til 36,6 millioner kroner i fjor.

– Det er noen måneder igjen av året, så det gjenstår å se hva det endelige resultatet blir. Men vi har økt hittil i år, og jeg tror som sagt Renault vil bidra til å styrke resultatet, sier den nye daglige lederen.