– Idrettsparken forfaller mer og mer for hvert år. Det er så glatt og sleipt av lav, mose og annen forurensning at den er helt ubrukelig til enkelte øvelser som hekk, høyde og spyd. I vått vær er det til og med farlig med sprintøvelser.

Det sa Lena Darén i SFIK til SortlandsAvisa for et drøyt år siden.

Fikk endelig midler

I ettertid ble det satt av to millioner kroner til investeringstiltak på Idrettsparken i kommunebudsjettet. I tillegg bevilget Nordland fylkeskommune tidligere i år 840.000 kroner til rehabilitering av banedekket.

– Kjempeartig at vi omsider klarer å få midler til å gjennomføre dette, sa Marit Stenkjær, leder i parketaten i Sortland kommune til VOL i slutten av juli.

VOL har ikke lyktes å få en kommentar fra Stenkjær tirsdag.

Har stilt opp på dugnad

Løpebanen på idrettsparken har denne uka fått nytt toppdekke, med tre strøk, ifølge bedriften som har utført oppdraget.

– På grunn av variert vær har det tatt litt tid. Dekket må være helt tørt før de kan sprøyte på toppdekke. Det samme gjelder for merking og maling av baner og lignende, Men ifølge han som er og merker banen nå, skal han være ferdig i dag, sier Darén til VOL tirsdag.

Ifølge Darén skal kommunen ha gitt signal om at den nye sargen (listen som er mellom løpebane og gressmatte) vil komme i løpet av oktober.

Det blir også ny sand i begge sandgropene, kuleringen er allerede byttet ut, og det er kommet nye satsplanker til lengdegropene.

FORNØYD: Lena Darén i Sortland Friidrettsklubb. Her fra før løpebanen ble rehabilitert. Foto: Marius Birkeland

– Vi gleder oss

5-6 ungdommer i Sortland Friidrettsklubb har stilt opp på dugnad for å maskere/dekke til kantene på hver side av løpebanen.

– Ellers så er arbeidet utført av profesjonelle firmaer, sier Darén, som håper rehabiliteringen raskt vil gi sportslige resultater for klubben.

– Vi i SFIK gleder oss stort over den nye, flotte banen vi har fått. Vi har fått disposisjon til å trene der med våre utøvere som deltok i nasjonale mesterskap i høst, og vi merker at banen er svært rask. Det vil nok bli satt en del personlige rekorder på denne banen fremover. Vi gleder oss, sier Lena Darén.

Hun håper imidlertid at nå at Sortland kommune vil ta tak i resten av det 28 år gamle anlegget.