– Første dagen gikk veldig fint, og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger både fra publikummere og artister, sier festivalsjef Steinar Kjeldsen.

Kirkekonsert var høydepunktet

Selv om han ikke vil rangere alle konsertene på åpningsdagen, mener han Tore Johansens messe «Shine on Them» i Sortland kirke skilte seg ut på onsdagens program.

– Det var en helt spesiell konsertopplevelse, som jeg er stolt over at jazzfestivalen har fått til. Veldig flott, mener Kjeldsen.

Med seg hadde Johansen både Sortland kammerensemble og Vocal art. Du kan se et utdrag fra fremførelsen av verket her:

Også den amerikanske jazzsangerinnen England Brooks var i aksjon onsdag kveld, foran en nesten fullsatt Blåboks.

Se utdrag fra hennes hyllest til Nord-Norge her:

Flest vesterålinger til nå

Alle gårsdagens konserter var godt besøkt.

– Vi har ikke eksakte besøktstall, men er godt fornøyd med hvor mange som kom. Vi er også fornøyde med gjennomføringen, alt gikk som planlagt med de fire konsertene på ettermiddags- og kveldstid, sier Kjeldsen.

– Har mange kommet langveis fra for å delta på Sortland Jazzfestival?

– Ikke som jeg har snakket med, men vi favner i hvert fall over hele Vesterålen. Til helgen kommer det nok flere som bor lengre unna, tror Kjeldsen.

Ser frem til torsdagsmusikk i verdensklasse

Torsdag ser Kjeldsen frem til blant andre konserten med Per Mathisens trio, bestående av Mathisen på bass, Ulf Wakenius på gitar, og Gary Husband og på trommer.

– Det er en supertrio, med veldig høy internasjonal kvalitet, sier Kjeldsen.

Han trekker også frem duoen Aming for Enrike, samt den norske bassisten Sebastian Haugen-Markussen, som fremfører sin plate «Skarvesteinen» på Skarstein Grendehus.