– Virksomhetene som er miljøfyrtårn oppfyller kriterier og gjennomfører vedtak for miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø, sa Tove Mette Bjørkmo i sin tale.

Bjørkmo gratulerte skolen, som én av tre miljøsertifiserte videregående skoler i fylket. Skolen er den 12 bedriften i Sortland som har fått utmerkelsen miljøfyrtårn, og det er den første offentlige virksomheten.

Det var en tydelig fornøyd rektor som tok imot diplomet.

Rune Lødemel, rektor ved Sortland videregående skole, takket for prisen, og understreket viktigheten av å gå foran for miljøvennlig drift og bevisstgjøring. Foto: Sanna Drogset Børstad

– Å være miljøfyrtårn er en viktig del av skolens samfunnsoppdrag. En del av vår rolle er å gjøre elevene miljøbevisste og å sikre at de handler etisk forsvarlig. Å få henge dette skiltet på synlig plass er viktig, og vi har lyst til å oppfylle ut over de kravene som stilles til miljøfyrtårn, sa Lødemel.

Han nevner tiltak for å redusere matsvinn, som åpent kjøleskap på skolen der de har avtale med noen butikker, og miljøstasjoner for redusering og sortering av avfall som eksempler på ting skolen har gjort.

– Det er ofte ting som kommer fra elevene. Vi så det tydelig i skolevalgdebatten: miljøengasjementet hos elevene er sterkt, sa Lødemel.