Ken Inge Skivik uttrykker på vegne av velforeningen Holmdriv bekymring for sikkerheten ved Holmen boligfelt.

– Liten respekt

Han mener det er behov for flere fartsdempende tiltak gjennom boligfeltet.

– Biler holder høy hastighet gjennom boligfeltet, ofte med tilsynelatende liten eller ingen respekt for skilting og det åpenbare faktum at her ferdes små barn, og en bør utvise forsiktighet, skriver han i et brev til kommunen.

Ifølge Skivik er det en stor økning av trafikk gjennom boligfeltet som en «snarveg», som direkte resultat av vegarbeidene på fylkesvei 82.

Åpner for dugnad

Velforeningen ønsker oppfrisket skilting og fysiske fartsdempende tiltak for å få en stopp på dette. De ønsker også en permanent fartsdemper eller prefabrikert plast/kompositt, som boltes ned i asfalt og enkelt kan fjernes når det måtte være behov for det.

– Det ønskes fartsdempere ved to plasseringer: Før boliger på tur inn i feltet fra sør, og andre i veg fra nord, før IL Holmgangs klubbhus, hvor det blant annet arrangeres skikarusell for barna. Velforeningen er ikke fremmed for å bidra både med noe midler og dugnad, for å få dette gjennom, skriver Skivik.

4,6 km gang- og sykkelvei

Nordland fylkeskommune startet i fjor høst arbeidet med å ruste opp 4,6 kilometer av fylkesvei 82 mellom Holmen og Maurnes i Sortland.

Det legges til rette for myke trafikanter ved at det bygges gang- og sykkelveg langs hele strekningen.

– Denne delen av vegen har i dag varierende bredde, men når delprosjektet står ferdig, skal vegen være forsterket og ha en bredde på 6,5 meter langs hele strekningen, har vegvesenet tidligere meldt.

I tillegg blir det nye veglys, samt at man benytter anleggsperioden til å skifte ut vann- og avløpsrør og diverse kabling.