– Det var helt forjævlig. De lengste 90 minuttene jeg har vært med på, sier Sortland-trener Steve Edvardsen etter kampen mot Alta 2.

– Noe dritt

Han måtte sitte på tribunen gjennom hele kampen etter å ha fått to kampers karantene. Det betyr at han heller ikke kan lede bortekampen mot Salangen førstkommende lørdag.

– Vi har snakket godt sammen foran kampen og diskutert ulike scenarioer. Sånn sett gikk det greit, men det var veldig uvant og noe dritt at jeg ikke kunne snakke med laget underveis, sier Edvardsen, som fra tribunen oppdaterte VOLs lesere underveis.

– Det er en første gang for alt. Jeg hadde det rimelig hektisk og havnet fort på etterskudd med liveoppdateringen, siden det var en ganske actionfylt kamp. Jeg fikk en del artige meldinger og «snaps» underveis i kampen, ler han.

Anders Jørgensen snudde kampen

Alta 2 tok ledelsen etter 19 minutter, men Sortlands Anders Jørgensen snudde kampen med to kjappe mål ti minutter før pause.

Erlend Berg Farstad scoret 3-1 etter 72 minutter, før Alta 2 reduserte fire minutter senere.

Innbytter Adrian Øyan avgjorde kampen to minutter før slutt med sin første A-lagsscoring, etter å ha vært på banen i bare fire minutter.

– «Ha det bra» til nedrykksstriden

Edvardsen syntes Sortland til slutt fikk en fortjent seier.

– Vi kunne ha scoret flere mål, men vi kunne også ha sluppet inn flere, så totalt sett er jeg fornøyd. Det var bra energi og trøkk hos spillerne, og vi tør å spille ball igjen.

Sortland hadde før Alta 2-kampen tapt både for Lørenskog (0-3) og Fløya (1-3).

– Dette var en viktig seier. Nå har vi fortsatt heng på lagene foran oss, og vi sa i realiteten «ha det bra» til nedrykksstriden.

Treneren roser ungguttenes innsats i Finnmarkshallen.

– Isak Svendsen og Erik Burchardt gjør begge en kjempekamp. Og Adrian Øyan kommer inn og scorer sitt første A-lagsmål. Det er mye positivt å se. I tillegg står de eldste spillerne sammen og gjør en god match. Jev i mål har også mange viktige inngripener.

– Mer spennende enn det burde ha vært

Kaptein Marius Jørgensen var også fornøyd.

– Det ble litt som forventet. Alta startet best, men så tar vi mer og mer over. Det er sterkt at vi klarer å ta over styringa. Men vi gjør det litt mer spennende enn det burde ha vært, mener han.

FORNØYD: Kaptein Marius Jørgensen, her fra en tidligere kamp. Foto: Silje Helene Nilsen

– Hvordan var det ikke å ha hovedtreneren på benken?

– Det var egentlig ganske godt, ler Jørgensen.

– Neida, det er selvfølgelig synd ikke å ha ham på benken, men vi prøvde bare å gjøre det beste ut av det, og det klarte vi.