Salangen var nemlig nær ved å gå opp i ledelsen på tampen av kampen, kun hindret av en kjemperedning av Sortlands keeper Jevgenijs Sazonovs i det 85. minutt. Sortland våknet da for alvor, og svarte umiddelbart. Bare noen sekunder etter sørget Adrian Ibrahim Øyan for 1-2 til gjestene.

Manglet sentrale spillere

Sortland tok første gang ledelsen 20 minutter ut i kampen ved sin nye latviske spiss Kaspars Svärups. Kampen bølget mye frem og tilbake, og da stillingen fortsatt sto 0-1 godt ut i andre omgang, øynet hjemmelaget håp. Etter 81. minutter utlignet de, og hadde nok en kjempesjanse, før Øyan tok ansvar, og dro seieren i land for Sortland.

Trener Steve Edvardsen hadde på forhånd spådd at det ville bli en tøff kamp, fordi laget manglet flere av sine sentrale spillere, inkludert kaptein Marius Jørgensen. Flere av de mer rutinerte gutta måtte spille i nye posisjoner på banen, blant annet fikk Karl-Christian Bakkan Karlsen prøve seg som venstreback. Edvardsen måtte for øvrig følge kampen fra tribunen på grunn av karantene, og kjørte liveoppdatering for VOL.

LES KAMPREFERATET HER!

Kampen endte til slutt 1-2, noe treneren sier seg fornøyd med.

Jeg tror ikke det er ufortjent at vi vinner. Vi tar med oss tre poeng på en utfordrende dag, så jeg er glad og fornøyd, oppsummerer han – før han uttdyper:

– Det er egentlig en rotete og dårlig kamp, med lite tempo. Det bølger mye frem og tilbake. Men tar vi høyde for hvem vi manglet, for hvem som måtte spille hvor og for at vi hadde to unggutter sentralt på banen til å styre spillet, så synes jeg det er en bra prestasjon, sier han til VOL etter kampen.

De unge markerer seg

Treneren skryter av unggutta.

– Håkon Eilertsen gjør en kjempekamp, men løper seg tom og må byttes ut. Adrian Ibrahim Øyan blir, som i forrige kamp mot Alta 2, matchvinner og scorer igjen. Han kjemper og jobber hardt. Det er veldig artig å se at de unge spillerne lykkes og tar sjansen når de får den, sier Edvardsen.

– Hvordan har det vært å følge de siste to kampene fra tribunen?

– Jævlig. Den tyngste perioden er i pausen. Du ser ting så godt fra tribunen, og du har så lyst til å komme med beskjeder til gutta. Det er noen år siden sist jeg satt på tribunen, og det skal ikke gjenta seg. I alle fall ikke i år, sier han og ler.

– Jeg er fantastisk glad for jeg får de to siste kampene med meg fra benken, og får være sammen med gutta, selv om Stig (Karlsen journ. anm.) nå har full pott som lagleder.

Tredjeplass i sikte?

Det gjenstår nå bare to kamper for Sortland, først hjemme mot seriemester Mjølner, deretter borte mot Skedsmo. Sortland har som mål å ta tredjeplassen, noe som fortsatt er fullt mulig etter lørdagens seier i Salangen og Harstads 0-3-tap mot Skjervøy. Sortland ligger på en fjerdeplass med 39 poeng, bak Skjetten som har likt antall poeng. Senja og Mjølner på plassene foran er ikke mulig å ta igjen.

– For to kamper siden sa jeg til gutta at det ikke var noen grunn til at vi ikke skulle klare å ta 12 poeng på de fire siste kampene. Nå er vi halvveis. Vi har to tøffe kamper igjen, og det er opp til oss selv å avgjøre det, sier Edvardsen.

– Uansett utfall har vi hatt en bra sesong. I fjor ble vi seriemestre med 44 poeng, nå er vi ikke langt unna, legger han til.