For i løpet av ei helg solgte de hele 30 bobiler og campingvogner. Det er daglig leder Roar Stenkløv selvsagt strålende fornøyd med.

– Det var ei særdeles vellykket messe for vår del. Vi hadde masse folk og masse salg og det er vi jo fornøy med.

Nøyaktige summer på hvor mye det ble solgt for har ikke Stenkløv, men med tanke på at det her er snakk om et prisspenn fra vogner fra 200.000 til bobiler til flere millioner kroner, så kan det med sikkerhet fastslås at det ble omsatt for flere millioner kroner i løpet av ei helg.

– Flere oppdager caravanlivet

På spørsmål om hvorfor Stenkløv tror salget gikk så bra, sier han:

– Jeg tror det har med å gjøre at stadig flere oppdager caravan og campinglivet som en veldig fin måte å feriere på. I tillegg har vi en god del gode, gamle kunder som kommer igjen og igjen til oss når de skal fornye.

Kjøpermassen har også blitt yngre, påstår han.

– Vi ser det at det stadig er yngre mennesker og familier som oppdager caravanlivet og som kjøper sin første vogn hos oss.

Skal utvide

I dag har Sortland Caravan totalt 15 ansatte, men ønsker å utvide.

– I denne bransjen vokser vi stadig. Vi øker jevnt og trutt. I dag har vi 15 ansatte, men ser at vi må utvide om ikke lenge.

Først må man utvide bygningsmessig.

– Vi må utvide verkstedet. Vi har sprengt kapasitet der nå og må få større kapasitet på kort og lang sikt. Så der jobber vi med flere planer nå, sier han.

Godt 2016

Sortland Caravan hadde et godt 2016 med et driftsresultat på 92,9 millioner kroner mot 81,5 millioner året før.

Driftsresultatmessig havnet de imidlertid noe bak 2015. I 2015 fikk de 2,7 millioner kroner i driftsresultat, mens de endte på 2,2 millioner i 2016.

Kilde: Proff.no