Med tre treningssentre er utvalget stort, men konkurransen hard på Sortland.

– Konkurransen blir selvfølgelig tøffere jo flere aktører det er på banen som skal overleve i samme marked. Men det bidrar også til at det totalt blir flere som trener, og det er bra, sier Magnus Pettersen, daglig leder for Stamina Vesterålen.

Startet i 2005

Stamina er det treningssentret som var først ut i 2005. De hadde markedet for seg selv i åtte år før Athletic startet i 2013. Sist ut er Frisk, som åpnet i år.

– Vi merket det mest da Athletic kom. Om vi har en eller flere konkurrenter, spiller ikke så veldig stor rolle for oss. Vi må uansett gjøre så godt vi kan hver dag, sier Pettersen.

Ikke mistet mange kunder

Når det åpnes et nytt treningssenter, skulle man tro at de eksisterende treningssentrene merker at det er mange kunder som sier opp abonnementet sitt for å teste ut det nye.

Det er ifølge Kent Michael Johansen på Athletic og Magnus Pettersen på Stamina ingen drastisk nedgang i medlemstallene, selv om de merker at noen kunder tester ut det nye treningssenteret.

Ikke marked for tre

Sortland er ikke en veldig stor by og har naturligvis heller ikke det største markedet i denne bransjen.

– Det er ikke marked for tre senter å drive økonomisk, tror Kent Michael Johansen.

Det mener også Magnus Pettersen, som sier at han ikke tror at det på sikt kommer til å være tre treningssenter på Sortland.

De to eldste treningssentrene satser på ulike områder for å beholde kundene. Mens Johansen blant annet er opptatt av kommunikasjon og utstyr, forteller Pettersen at fokus er å ha ansatte med høy kompetanse.

Det var 1. mars det nyeste senteret åpnet på Sortland.

Journalisten har ikke lyktes i å få en kommentar også fra Frisk.