Rolf Erling Knutsen bor i Gårdsøyveien i Blokken. Han sier til VOL at bygda i stor grad er mørkelagt på grunn av ikke-fungerende gatebelysning.

– Flere steder i bygda er uten gatelys, men det er særlig i Gårdsøyveien at dette er et problem. I gata bor det mange eldre personer i 80-årene, mange av dem bruker rulator og har hjelp fra hjemmesykepleien, sier Knutsen.

– Skulle ordnes i juni

Han sier flere av lysene har vært mørke i fem år.

– Jeg har flere ganger mast på kommunen. Sist fikk jeg beskjed om at de skulle ordnes i løpet av juni, men ingenting har skjedd ennå, sier han.

– Vi betaler tross alt eiendomsskatt her også, så nå må de må renovere alle gatelysene. Nok er nok nå, sier han irritert.

Lover pærebytte innen kort tid

Stig Rasmussen i kommunalteknisk svarer i en e-post at gatelysene nå skal ordnes.

– Det er registrert 15 mørke armatur, antatt mørke pærer. Pærebytte på disse 15 armaturene er utført eller utføres innen kort tid, blant annet alle gatelysene i Gårdsøyveien, sier han.

– Stemmer det at de har vært ute av drift i fem år?

– Enkelte av gatelysene kan ha vært mørke i fem år. Utbedringer på gatelys skjer i henhold til til det enhver gjeldende budsjettet, og dermed kan enkelte gatelys bli stående mørke over noe tid før utbedring, sier Rasmussen.

Bekrefter flere henvendseler

Knutsen i Blokken sier de fikk lovnad om utbedring i juni.

– Hvorfor ble ikke denne lovnaden holdt?

– Om det ble lovet utbedringen i juni, er usikkert. Men det har vært henvendelser både i fjor og i år angående enkelte mørke gatelys i Blokken. En samlet utbedring gjennomføres nå i september. Dette blant annet for å fange opp nye feil på gatelys etter at disse er tent, sier Rasmussen.